Digitális ruhaüzletet nyit a Facebook, az avatarokat lehet felöltöztetni

A Meta elsőként három luxusmárkával szerződött le, hogy digitális ruhát áruljanak a Facebookon a felhasználók avatarjainak.
További tartalmak

Az orosz–ukrán háború a digitális térben is zajlik, hackerek most megadásra ösztönző tartalmakat próbáltak meg közzétenni ukrán katonák Facebook-oldalain.

A Meta dolgozói állítólag házon belül Zuck Bucknak nevezik a készülő digitális fizetőeszközt.

A Meta – leánykori nevén Facebook – a minap bejelentette, komolyan gondolják a metaverzumot, amelyre több tízmilliárd dollárt fognak költeni, hogy a szükséges szoftverrel és hardverrel kapcsolatos fejlesztéseket finanszírozzák. Egyúttal azt is közölték a nagyérdeművel, hogy a virtuális valóságra épülő platformjuk, ami lényegében ennek a digitális univerzumnak az elődjeként is felfogható, immáron 300 ezres felhasználói [...]

A Facebook új, digitális világa egyáltalán nem olyan biztonságos, mint ahogy azt a fejlesztő állítja.

Bonyolult és részleteiben még nem szabályozott a digitális javak átörökítése, pedig rohamos terjedésük miatt egyre fontosabbá válik, mi lesz a sorsuk halálunk után. Ezt mutatja, hogy már a hagyatéki eljárásokban is egyre gyakrabban jelennek meg a kriptopénzek, a közösségimédia-profilok vagy a felhőben tárolt dokumentumok – hívja fel a figyelmet a Magyar Országos Közjegyzői Kamara (MOKK). Kevesen tudják, hogya techóriások saját szabályaik alapján engednek hozzáférést az arra jogosultaknak az elhunytak adataihoz. Míg például a Facebookon az elhunyt üzeneteit nem láthatják, addig a Google-nél akár az összes levelet elolvashatják, és az ott tárolt dokumentumokat is letölthetik az erre feljogosított személyek.

A testület elfogadta a digitális platformok szabályozására vonatkozó rendeletjavaslatot.

A metaverzum nevű digitális világban is meg lehet majd fogni a virtuális tárgyakat. Ahhoz, hogy a visszacsatolás még valóságosabb legyen, Mark Zuckerbergék egy különleges, bőrszerű felületet hoztak létre.

Az olyan hatalmas világokban, mint a Facebook által is épített metaverzum, nagy szükség lesz „személyzetre”, hogy a felhasználói igényeket mielőbb kiszolgálják. Egy új-zélandi cég már el is kezdte a felvételt, illetve: a gyártást.