Elkészült az anyag, amivel önjavító épületeket lehetne nyomtatni

Korábban még nem sikerült olyan élő anyagot készíteni, amit 3D-nyomtatásra is fel lehetett volna használni, a Harvad Egyetem tudósainak azonban most sikerült.
További tartalmak

A 3D-s szkennelés és modellalkotás nemcsak a felbecsülhetetlen értékű műkincsek kutatásánál, de az iparban is nélkülözhetetlen. Mi történik, ha arrébb kell rakni egy többtonnás gépet vagy újraönteni egy pótolhatatlan alkatrészt, viszont a termelés nem állhat meg? Videós stábunk Magyarország egyik legnagyobb gyárüzemének VR-szobájába is bekukkanthatott. Tartsanak velünk!

A betongyártás a világ egyik legjelentősebb szén-dioxid-forrása.

A Hongkongi Műszaki Egyetem fejlesztését 3D-nyomtatással előállított tárgyakon lehet használni. Azt mondják, hogy baktériumok ellen is működik.

A SZTAKI 3D-s mérési és modellezési rendszere, a SZTAKI és a BME Ipar 4.0-s kutatási és...

Sonynak van egy 3D szkenner szabadalma, ami képes lehet a valós tárgyakat a virtuális valóságba tenni. Az ügy kezdete visszanyúlik 2021 júniusáig, ám akkor a szabadalmi iroda arra kérte a Sonyt, hogy részletesebb leírással nyújtsák be újra a dokumentumokat. Ezt a vállalat meg is tette, ami azért sugall némi komolyságot a téma kapcsán. A szabadalmat […]

Egy szabadalmi bejegyzés alapján a 3D-s szkennerrel valódi objektumokat lehetne átvinni a virtuális valóságba.

A Minnesotai Egyetem szakemberei két, már meglévő, a 3D-nyomtatáshoz használt eljárást ötvöztek, amellyel egy 64 pixeles OLED kijelzőt tudtak nyomtatni.

A HyperX Cloud Core Gaming Headset 70 dolláros árával a költséghatékony (de nem alsókategóriás) fejesek sorait erősíti. A headset egy színben lesz kapható. Bemutatta új költséghatékony játékos fejhallgatóját a HyperX, melyet úgy promotál, hogy „magával ragadó játékon belüli hangélménnyel” rendelkezik. Ennek megfelelően a fejhallgató támogatja a DTS Headphone:X funkciót, ami 3D-s térbeli hangzást hoz létre. […]
The post CES 2022 | HyperX Cloud Core Gaming Headset: Pénztárcabarát gamer fejhallgató DC és TS tanúsítvánnyal appeared first on Techkalauz.