Ez a laptopra csíptethető kis kamera olyan, mint egy emberi szem – és úgy is viselkedik

A németországi Saar-vidéki Egyetem mérnökei egy speciális webkamerát építettek, ami nemcsak úgy néz ki, mint egy emberi szem, de úgy is viselkedik, mintha igazi lenne.
További tartalmak

Milyen laptopot érdemes választani, kell-e külön webkamera? Az Origo összeállítása.

Egy fővárosi laptopszerviz összeállított egy webes kalkulátort, melyből pár kattintás után kiderül, mennyi a reális értéke egy használt notebooknak.

Nem tudjuk eldönteni, hogy ez most egy megkésett április elsejei poén, vagy valami teljesen komoly.

Megérkezett a népszerű Umidigi Bison továbbfejlesztett változata, a Bison GT, ami izmos felsőkategóriás hardvert, 8 GB RAM-ot, NFC-t, por- és vízálló kivitelt, 64 MP-es kamerát, illetve méretes akkumulátort kínál elérhető áron. Az Umidigi Bison GT most mindössze 249,99 dolláros bevezető áron rendelhető a Banggood webáruházából. A vételár hazai valutára átszámítva nagyjából 78 ezer forintot jelent. További részletek [...]

Olyan fényképezős kiteket kínálna a Canon, amelyekkel könnyen webkamerává alakíthatóak a DSLR és a tükör nélküli gépek.

A digitális eszközök minden karácsonyi szezonban a legkelendőbb ajándékok közé tartoznak, azonban a jelenlegi helyzetben még tovább nőtt népszerűségük. Idén még fontosabb, hogy olyan ajándékot válasszunk, ami segítséget nyújt a hétköznapokban – legyen szó munkáról, tanulásról, szórakozásról vagy a családdal és barátokkal való kapcsolattartásról. A Vodafone éppen ezért összesen akár 100 000 forint kedvezményt ad okostelefon, TV, laptop vagy tablet vásárlásakor december 1-jétől. A promócióban résztvevő mobil és vezetékes tarifacsomagokról és az elérhető készülékekről a  Vodafone weboldalán  minden információ megtalálható.

Régóta működik, éveken át viselte a "megbízható bolt" plecsnit, most viszont elérhetetlenné vált a Turbado nevű webáruház. Amelyről kevesen tudták, de valójában nem is webáruház volt: az eszközök eladása helyett – egy saját megfogalmazása szerint "forradalmian új" modellt alkalmazva – sokszor csak bérbe adta a készülékeket. Emiatt aztán sokan kerülhetnek most bajba azok közül is, akiknek már hónapok óta a zsebükben van a megrendelt telefon, asztalukon a laptop, szobájukban a tévé.

Ha valaki nem akar hosszú heteket várni a külföldi webáruházból rendelt csomagjára, akkor érdemes EU raktárról vásárolni, és erre szerencsére egész sok oldal kínál lehetőséget. Ilyen a Tomtop is, amely most két kiemelt akciót is indított. Honor 9X Global verzió (4+128 GB) A Honor 9X egy korrekt középkategóriás okostelefon notch és kameralyuk nélküli 6,59 colos [...]