15 mélyenszántó film, amit feltétlen látnod kell

Mélyenszántó filmek, melyek képesek lehetnek befolyásolni a gondolkodásmódod Mindenki szereti az olyan filmeket, amik nem csak a szokásos sablonokat tartalmazzák, hanem néhol egy kis zavart ültetnek el az ember agyában. Ki ne játszott volna már életében puzzle-vel!? Nos, némely filmnél az alkotók úgy tálalják elénk a produkciókat, mintha egy ezer darabos puzzle-val játszanánk. Szépen adagolják, […]
The post 15 mélyenszántó film, amit feltétlen látnod kell appeared first on Filmezzünk!.

Mélyenszántó filmek, melyek képesek lehetnek befolyásolni a gondolkodásmódod

Mindenki szereti az olyan filmeket, amik nem csak a szokásos sablonokat tartalmazzák, hanem néhol egy kis zavart ültetnek el az ember agyában. Ki ne játszott volna már életében puzzle-vel!? Nos, némely filmnél az alkotók úgy tálalják elénk a produkciókat, mintha egy ezer darabos puzzle-val játszanánk. Szépen adagolják, jelenetről-jelenetre új, mélyenszántó darabkát mutatnak az egészből, majd a legvégén minden a helyére kerül. Alábbi cikkünkben ilyesfajta filmeket ajánlunk a kedves Olvasóink figyelmébe.

Cikkünk alatt hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben írd meg nekünk, hogy neked melyik a kedvenc mélyenszántó filmed, amit mindenképpen a figyelmünkbe ajánlanál.

1. Bújócska (Hide and Seek, 2005)

Emily (Dakota Fanning) egy képzeletbeli baráttal, Charlie-val vigasztalja magát anyja halála után. A vészjósló események nyomán apja kezdi elhinni, hogy a fickó mégis él – és nagyon gonosz dolgokat művel. Kénytelen a testet öltött rettenettel szembenézni. Segít neki a gyermekpszichológus (Robert De Niro).

Bújócska (Hide and Seek, 2005)

2. A hasonmás (The Double, 2013)

A félénk Simon (Jesse Eisenberg) teljesen tehetetlennek érzi magát élete alakulását illetően; munkatársai keresztülnéznek rajta, anyja megveti, álmai asszonya pedig ügyet se vet rá. Amikor új kolléga érkezik a munkahelyére, elkeseredése csak tovább fokozódik, James (Jesse Eisenberg) ugyanis fizikailag pontos mása Simonnak, személyiségében azonban gyökeresen eltér tőle: magabiztos, karizmatikus és szeretik a nők. Simon legnagyobb rémületére hamarosan azt veszi észre, hogy James nemcsak a saját életét irányítja, de kezdi átvenni az uralmat Simon ügyei felett is.

A hasonmás (The Double, 2013)

3. Donnie Darko (2001)

Donnie Darko (Jake Gyllenhaal) akár átlagos kamaszfiú is lehetne, azonban miután leáll gyógyszereivel, üzeneteket kap az űrből. Egy hatalmas groteszk plüssnyúl kommunikál a sráccal, aki megmenti az életét a házukba becsapódó repülőgépmotortól. A bűvöletben egyre elmerülő Donnie meggyőződése, hogy a világ 28 nap múlva megsemmisül.

Donnie Darko (2001)

4. A gépész (El maquinista, 2003)

Trevor Reznik (Christian Bale) egy éve nem aludt már rendesen. Álmatlansága azonban nem szokványos inszomnia, hiszen folyamatos ébrenléte nem más, mint szakadatlan rémálmok sora, melyekben megdöbbentő paranoiák, bűnök, szorongások kísértik. Éjszakáit vagy a repülőtéri kávézóban tölti Marie-val, a felszolgálólánnyal, vagy egy prostituáltnál, Stevie-nél (Jennifer Jason Leigh), akinek ő a legrendszeresebb kuncsaftja. Egy ideje azonban Trevorral egyre furcsább dolgok történnek. Ki hagy kódolt üzeneteket a lakásán? Miért kezd Marie (Aitana Sánchez-Gijón) egyre inkább hasonlítani az anyjára? Miért nem szólt neki Stevie arról, hogy jól ismeri új munkatársát, Ivánt? És egyáltalán, ki valójában Iván (John Sharian)? A férfi egyre zavaróbb és nyugtalanítóbb, mintha állandóan őt figyelné… Mi történik vele tulajdonképpen? Összeesküvés áldozata lett vagy az egész csak meggyötört elméjének képzelgése?

A gépész (El maquinista, 2003)

The post 15 mélyenszántó film, amit feltétlen látnod kell appeared first on Filmezzünk!.

További tartalmak

A filmtörténet egyik leghíresebb alakja Sean Connery. Az ex-James Bond a napokban ünnepli 86. születésnapját, íme néhány érdekesség róla.
The post 12 érdekesség Sean Connery-ról, amit még biztosan nem hallottál appeared first on Filmezzünk!.

Blake Lively első filmszerepe a Négyen egy gatyában című filmben volt, de a közönség a Gossip Girl című sorozat Serena van der Woodseneként ismerte meg.
The post 8 érdekesség, amit talán még nem tudtál Blake Lively-ről appeared first on Filmezzünk!.

20+ híres szerep, amit több színész is eljátszott és mi nem tudjuk eldönteni, hogy ki volt a legjobb Nem egyszer és nem is kétszer fordult már elő, hogy egy legendás, ikonikus filmbeli karaktert, több-kevesebb sikerrel újragondoltak, amihez természetesen új színészek is dukáltak. Néhány esetben letaglózó eredmény született és visszasírtuk az eredeti karaktert, ám olyan is […]
The post 20+ híres szerep, amit több színész is eljátszott és mi nem tudjuk eldönteni, hogy ki volt a legjobb appeared first on Filmezzünk!.

Kate Winslet szerint rengeteg leszbikus színésznő van, de nem merik bevallani, mert féltik a karrierjüket Kate Winslet számos olyan fiatalt ismer, aki nem meri vállalni szexualitását. Az Ammonite filmjének apropóján kemény hangon beszélt a filmipar befolyásos szereplőiről, ítélkezésről is. Ha kitudódna, nem kapnának heteroszexuális szerepeket az LMBTQ közösség színészei. Kate Winslet Oscar- és négyszeres Golden […]
The post Kate Winslet szerint rengeteg leszbikus színésznő van, de nem merik bevallani, mert féltik a karrierjüket appeared first on Filmezzünk!.

Teljesen tönkretette a plasztika: rá sem ismerni a Twin Peaks gyönyörű sztárjára Bár a bulvárlapok szeretnek szenzációt csinálni belőle, valójában teljesen normális, ha a hírességek arca az évek, évtizedek alatt megváltozik. Ők is csak emberek, és az öregedés ellen még Hollywood sem találták fel a gyógymódot. Az viszont egészen más tészta, amikor a sztárok arca […]
The post Teljesen tönkretette a plasztika: rá sem ismerni a Twin Peaks gyönyörű sztárjára appeared first on Filmezzünk!.

Keanu Reeves-el jöhet a Constantine – A démonvadász 2 Az elmúlt időszakban többször is felröppentek azok a pletykák, miszerint a Warner Bros. stúdiója egy új élőszereplős DC-film elkészítését tervezgeti, méghozzá a népszerű démonvadásszal, John Constantine-nel a főszerepben. Ez a produkció vélhetően semmilyen formában nem kapcsolódna a 2005-ös Constantine, a démonvadászhoz, ahol a közönségkedvenc Keanu Reeves […]
The post Keanu Reeves-el jöhet a Constantine – A démonvadász 2 appeared first on Filmezzünk!.

Emlékszel A kör ijesztő kislányára? Bombanő lett a horrorfilmek sztárjából Mielőtt az egyik legismertebb horrorikon bőrébe bújt volna Daveigh Chase, a Lilo és Stitch című Disney-rajzfilmben ő kölcsönözte Lilo hangját. Ha az ember megnéz róla egy mai képet, meg nem mondaná, hogy 2002-ben ő volt A kör című horrorfilm kútból kimászó réme, Samara Morgan megformálója. […]
The post Emlékszel A kör ijesztő kislányára? Bombanő lett a horrorfilmek sztárjából appeared first on Filmezzünk!.

Itt a Bosszúállók: Végjáték fergeteges forgatási bakivideója! Annyi bizonyos, hogy a Bosszúállók: Végjáték nem csupán egy izgalmas és feszültséggel teli történet utolsó felvonása volt, hanem látványban és vizuális trükkökben is egyaránt gazdag. A 2019-es év legjobban várt filmes produkciója hatalmasat ment a mozikba, minden idők legtöbb bevételét generáló mozija lett, bár azóta az Avatar visszavette […]
The post Itt a Bosszúállók: Végjáték fergeteges forgatási bakivideója! appeared first on Filmezzünk!.