20 ezer forintod ad az állam annak, aki venne okostelefont

Mobilkészülékcsere-támogatási programot indít jövő év elején a hírközlési hatóság és az innovációs tárca. Az elavuló, mobilinternetezésre nem alkalmas telefonok tulajdonosai a cseréhez 20 ezer forintos modernizációs támogatást kaphatnak. A kezdeményezés mögött az áll, hogy Magyarországon lekapcsolják a 3G-hálózatot. Javában zajlik a 3G-s mobilhálózat lekapcsolása Magyarországon: a Telekom már sok helyen deaktiválta a 3G-t, a Telenor néhány […]
The post 20 ezer forintod ad az állam annak, aki venne okostelefont appeared first on technokrata.

Mobilkészülékcsere-támogatási programot indít jövő év elején a hírközlési hatóság és az innovációs tárca.

Az elavuló, mobilinternetezésre nem alkalmas telefonok tulajdonosai a cseréhez 20 ezer forintos modernizációs támogatást kaphatnak. A kezdeményezés mögött az áll, hogy Magyarországon lekapcsolják a 3G-hálózatot.

Javában zajlik a 3G-s mobilhálózat lekapcsolása Magyarországon: a Telekom már sok helyen deaktiválta a 3G-t, a Telenor néhány hónap múlva kezd nagyobb területek lekapcsolásába. A Vodafone egyelőre nem túl közlékeny az ügyben – csütörtökön annyit mondtak figyelemmel kísérik a felhasználói szokásokat –, ám az biztosnak látszik, hogy legkésőbb másfél év múlva – 2023 elején-közepére – a szolgáltatók kivezetik a technológiát Magyarországon.

A hatékony spektrumgazdálkodásért felelős magyar hírközlési hatóságot az a cél vezérli, hogy a fogyasztók számára minél egyszerűbb legyen az átmenet. Ennek jegyében jelentett be a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) csütörtökön „egy célzott, nagyszabású készülékcsere-támogatási programot”, amely a hatóság reményei szerint az érintetteknek segítséget nyújt elavulttá vált mobilkészülékeik lecseréléséhez.

Karas Monika NMHH-elnök elmondta: a programban 2022 első felétől bruttó 20 ezer forintos támogatást kaphatnak azok a vásárlók, akik 4G- vagy 5G-képes mobilkészülékre cserélik le régi, legfeljebb 3G-s telefonjukat. A kezdeményezés az elavult háztartási gépek cseréjének támogatásához hasonlóan fog működni, az NMHH által biztosított keret kimerülésig tart majd. A keret ötmilliárd forint.

A támogatást azoknál a mobiltelefon-forgalmazással is foglalkozó cégeknél lehet majd igénybe venni, amelyek majd regisztrálni fognak a programba. A készülékcsere-támogatási program további részleteit az NMHH Netre Fel! edukációs weboldalán olvashatják majd az érdeklődők, de természetesen mi is hírt adunk majd a fejleményekről.

Forrás. HVG

The post 20 ezer forintod ad az állam annak, aki venne okostelefont appeared first on technokrata.

További tartalmak

Mobilkészülékcsere-támogatási programot indít jövő év elején a hírközlési hatóság és az innovációs tárca. Az elavuló, mobilinternetezésre nem alkalmas telefonok tulajdonosai a cseréhez 20 ezer forintos modernizációs támogatást kaphatnak. A kezdeményezés mögött az áll, hogy Magyarországon lekapcsolják a 3G-hálózatot.

Jelenlegi tudásunk szerint az Apple szeptember 14-én mutatja be az iPhone 13 modelleket. A SellCell nevű okostelefonokkal kereskedő, valamint összehasonlító oldal végzett egy felmérést az amerikai androidos felhasználók körében, akiket mint kiderült, hidegen hagyják az új almás mobilok. Az internetes kereskedelemmel és számos egyébbel foglalkozó oldal összesen 5000, legalább 18 éves amerikai Android-felhasználót kérdezett. A válaszadók [...]

A GKI Digital kutatása szerint a mintegy 6,2 millió magyar internetező 97 százaléka használ okostelefont, és minden negyedik felhasználó telepít vásárlással kapcsolatos applikációt a készülékére. Ezek közül az egyik legnépszerűbb online vásárlásra használható alkalmazás az eMAG-é, és ezzel az appal a leginkább elégedettek a hazai okostelefon-használók.

A GKI Digital kutatása szerint a mintegy 6,2 millió magyar internetező 97 százaléka használ okostelefont, és minden...

Friss értesülések szerint tehát “Peacock” vagyis “Páva” kódnév alatt zajlik az Oppo első hajlítható okostelefonjának fejlesztése. Ám a hírek szerint egy másik flexibilis képernyővel rendelkező mobil is készül, arra pedig a “Butterfly”, vagyis “Pillangó” néven hivatkoznak. A Peacock burkolata alatt Qualcomm Snapdragon 888 lapkakészlet teljesíthet szolgálatot, míg a Butterfly meghajtásáért a bejelentésre váró Qualcomm Snapdragon […]
The post A következő hónapban új Oppo eszköz jöhet appeared first on Techkalauz.

Több hónapnyi fejlesztés és tesztelés után mostantól úgy is lehet használni az asztali számítógépen a WhatsAppot, hogy a mobiltelefon nem kapcsolódik az internetre.

Szabadalomsértés miatt nagyon rosszul áll a Samsung szénája Oroszországban. Az elsőfokú ítéletet követően a másodfokon eljáró bíróság is a dél-koreai cég ellenében foglalt állást. Megtiltotta 61 okostelefon-modell oroszországi importját és forgalmazását a Samsungnak a Moszkvai Döntőbíróság – jelentette a RIA Novosztyi orosz állami hírügynökségre hivatkozva a Reuters. A pert a SQWIN indította, a cég szerint ugyanis a dél-koreai […]
The post Valószínűleg betiltják a Samsung mobilokat Oroszországban appeared first on technokrata.

Igen, ismét egy Counterpoint Research eredményt közlünk olvasóinkkal. Jelen esetben az okostelefon-processzor piacról készült elemzést ismertetünk, amely 2021Q2 időszakról szól. Uralta a piacot a MediaTek, 40% feletti eredményt ért el. Közzétette legújabb piackutatását a Counterpoint Research. Az kutatás az év második negyedévére vonatkozik és megállapítást nyert, hogy a MediaTek sikere nem lankad, tarol a piacon. […]
The post Tarol a MediaTek: 2021 második negyedévében minden idők legnagyobb részesdését zsebelte be a mobilprocesszor piacon appeared first on Techkalauz.