A Facebookot és a Snapchatet perli 11 éves lánya öngyilkossága miatt egy amerikai anya

A tragédiát megelőző években súlyos közösségi média-függés alakult ki a kislánynál.
További tartalmak

Kinevezték az új államtitkárokat, a miniszterelnök extraprofitadót jelentett be, a Nemzeti Kibervédelmi Intézet pedig megmondta a frankót. Ez történt szerdán.

Hétfőn is volt némi zavar a Facebook rendszerében, de kedd reggel óta többen tapasztalhatják, hogy hangjelzés kíséretében érkeznek meg a chatüzenetek. Más problémák is akadnak. Megoldásuk lehetséges, csak nem mindenkinél működik.

Olyan hibákat tártak fel a Google százmilliók által használt levelezőrendszerében, melyek kihasználásával más is beléphetett a Facebook-fiókunkba.

A politikusok szerint Mark Zuckerberg nem tesz meg mindent, hogy megoldja a problémát.

A Facebook anyavállalata, a Meta költségcsökkentést jelentett be a RealityLabs részlegénél, ez a divízió fejleszti a cég számára a hardvereket, főszerepben a virtuális és kiterjesztett valóság eszközökkel. A részleg kulcsfontosságú szerepet játszik Mark Zuckerberg metaverzumos álmainak megvalósításában, viszont így a vártnál is tovább halasztódhat a cégvezető által elképzelt virtuális világ létrejötte.  A Meta szóvivője nyilatkozott [...]

Az év első három hónapjában 21,7 millió bejegyzést kellett törölni az erőszak miatt a Facebookról.

Az új törvény értelmében a Facebookot, a Twittert, a YouTube-ot, sőt gyakorlatilag bármelyik közösségi oldalt be lehet perelni cenzúra miatt.

A Facebook elkezdte tájékoztatni a felhasználókat, hogy a hónap végén megszűnik a Közeli ismerősök (Nearby Friends) és más helyalapú funkciók. Bár az okok egyelőre nem világosak, a vállalat állítása szerint az ezekkel a funkciókkal kapcsolatos összes információt törölni fogják a Facebook szervereiről. A felhasználók a Facebook-alkalmazásban kaptak értesítést a Nearby Friends funkció megszűnéséről, amely lehetővé [...]