A Google androidos fizetési monipóluma is támadás alatt áll

A társkeresőket üzemeltető Match Group nem szeretné tovább fizetni a harminc százalékos Play Store adót. És van elég pénzük pereskedni. A Match Group, ami több nagy társkeresőt működtet most a Google Play Store monopóliumát vette célba. A cég szerint a Google egyeduralkodó az Android platformon az alkalmazások terjesztésében, illetve az ezekért való fizetés kezelésében. Ha […]
The post A Google androidos fizetési monipóluma is támadás alatt áll appeared first on technokrata.

A társkeresőket üzemeltető Match Group nem szeretné tovább fizetni a harminc százalékos Play Store adót. És van elég pénzük pereskedni.

A Match Group, ami több nagy társkeresőt működtet most a Google Play Store monopóliumát vette célba. A cég szerint a Google egyeduralkodó az Android platformon az alkalmazások terjesztésében, illetve az ezekért való fizetés kezelésében.

Ha Match néven nem lenne ismerős a cég, akkor úgy is lehet őket ismerni, mint a Match.com, a Tinder és az OkCupid tulajdonosait. A Match által indított per koreográfiáját nagyjából sejthetjük. Az Epic Games hasonló pert folytatott az Apple ellen 2020-ban, amikor azt akarta elérni, hogy a játékbeli kiegészítőkért és virtuális valutáért ne csak az Apple Pay-en keresztül lehessen fizetni.

Az Epic Games esetében az eredmény vegyes lett. Yvonne Gonzales Rodgers bíró szerint az Apple-nek jogában áll a szellemi tulajdonát licencelni a platformon elérhető szolgáltatások számára. Ugyanakkor Hollandiában a társkeresők elérték, hogy saját fizetési szolgáltatást jeleníthessenek meg az iOS-t használó ügyfeleiknek. Az Apple egyelőre úgy állította össze ebben a helyzetben is a pénzügyi konstrukciót, hogy a cégek ne járjanak jól a saját fizetési megoldással, de túl is van már pár büntetésen, mert a holland bíróság nem szereti, ha hülyének nézik.

A Google is ragaszkodik a harminc százalékos jutalékához. Igaz, ennek a felét elengedte az appfejlesztőknek tavaly márciusban, de csak az első egymillió dollár bevétel esetében. Októberben pedig, érezve, hogy szorul a hurok, a zene streaming appok is kedvezőbb jutalékról szóló ajánlatot kaptak.

A Google a per hírére kiadott egy közleményt, amely szerint a Match Group élősködni próbál a platformon, amelybe a cég komoly fejlesztési erőforrásokat ölt bele.

Forrás: Fintechradar

The post A Google androidos fizetési monipóluma is támadás alatt áll appeared first on technokrata.

További tartalmak

Lekicsinyeli és diszkriminálja az androidos felhasználókat az Apple – állítja már hosszabb ideje a Google, és e véleményére most figyelemkeltően hívta fel a figyelmet. A háttérben az Apple üzenetes alkalmazása áll.

Még megalapozottabban hozhatnak döntést az androidosok, amikor megtetszik egy alkalmazás nekik, ugyanis a jövőben minden fontos, őket érintő részletet megtudhatnak a Play Store appjairól.

Bár logikusnak tűnhet, hogy az évek múlásával egyre több alkalmazás kerül az app-áruházakba, a Google Play áruház esetén éppen fordított a helyzet, azonban ez egyáltalán nem rossz hír.

Androidon eddig is csak azok tudták könnyűszerrel felvenni a beszélgetéseiket, akiknek gyárilag rajta volt a mobilján egy ehhez szükséges app. Mostantól viszont már ők sem rögzíthetik a hívásokat.

Androidos felhasználók tízmillióinak kell(ene) résen lennie, és törölnie legalább 11 veszélyes alkalmazást, amelyeket a Google már eltávolított alkalmazás-áruházából.

Amikor valaki új telefont vásárol, akkor az egyik első és legfontosabb teendő az adatok átmásolása a régi készülékről. Ez nem mindig egy egyszerű feladat, főleg ha platformot is váltunk, ám a Google most kiadott egy alkalmazást azok számára, akik az iPhone-jukat androidos mobilra cserélik. Az Apple már régóta kínál egy egyszerű megoldást azoknak, akik Androidról [...]

Tény, hogy az Apple megbízható okostelefonokat gyárt, amik hosszú éveken át kitartóan szolgálják ki a felhasználóit. De az is igaz, hogy a választék messze nem olyan széles, mint az androidos készülékek esetében. Utóbbiból van már hajtogatós, mindenféle képernyőméretű és funkcionalitású változat is, némelyik elcsábíthatja akár a legkitartóbb iPhone hívőket is. Nekik szól a Google alkalmazása, […]
The post Andoidra váltanál iOS-ről? – A Google applikációja segít appeared first on Techkalauz.

Az Apple 2015 óta kínál ilyen programot, a Google egyelőre titkolózik sajátja felől, de nem listázott alkalmazásként már kipróbálható a megoldásuk.