A Shazam már telepíthető Google Chrome bővítményként is

Az Apple bővítményként tette elérhetővé a Google Chrome felhasználói számára a Shazamot. Valószínűleg nem tévedünk nagyot, ha azt mondjuk, hogy a zenefelismerő alkalmazások közül a Shazam az egyik legnépszerűbb. A program az androidos telefonokra, valamint az iPhone-okra is elérhető már jó ideje – utóbbi nem meglepő, hiszen 2017-ben az Apple felvásárolta a céget –, most […]
The post A Shazam már telepíthető Google Chrome bővítményként is appeared first on technokrata.

Az Apple bővítményként tette elérhetővé a Google Chrome felhasználói számára a Shazamot.

Valószínűleg nem tévedünk nagyot, ha azt mondjuk, hogy a zenefelismerő alkalmazások közül a Shazam az egyik legnépszerűbb. A program az androidos telefonokra, valamint az iPhone-okra is elérhető már jó ideje – utóbbi nem meglepő, hiszen 2017-ben az Apple felvásárolta a céget –, most pedig egy újabb helyen használhatják a felhasználók.

9to5Google szúrta ki, hogy a szolgáltatás bővítményként jelent meg a Google Chrome internetes áruházában, a Chrome Web Store-ban.

Miután telepítettük, a bővítményt a leggyorsabban a jobb felső sarokban található Bővítmények ikonra kattintva érhetjük el. Ha rögzítjük, akkor külön ikonként jelenik meg a böngésző címsora mellett. Ilyenkor elég csak rákattintani, és már el is kezdhetjük használni.

A használata akkor lehet igazán hasznos, ha például egy filmben hallunk egy zenét, de nem tudjuk megmondani, hogy mi lehet az. A használatkor a Shazam azt kéri, ne zárjuk be az adott lapot, és ne is frissítsük azt.

Bár a bővítmény sok mindenre használható – megmutatja a dalok mellett a szövegeket és a klipeket is –, a telefonunkon használt Shazam-fiókkal nem tudjuk összekapcsolni, így a telefonnal megkeresett dalokat nem tudjuk a böngészőben végigböngészni.

Forrás: HVG

The post A Shazam már telepíthető Google Chrome bővítményként is appeared first on technokrata.

További tartalmak

Amikor valaki új telefont vásárol, akkor az egyik első és legfontosabb teendő az adatok átmásolása a régi készülékről. Ez nem mindig egy egyszerű feladat, főleg ha platformot is váltunk, ám a Google most kiadott egy alkalmazást azok számára, akik az iPhone-jukat androidos mobilra cserélik. Az Apple már régóta kínál egy egyszerű megoldást azoknak, akik Androidról [...]

Tény, hogy az Apple megbízható okostelefonokat gyárt, amik hosszú éveken át kitartóan szolgálják ki a felhasználóit. De az is igaz, hogy a választék messze nem olyan széles, mint az androidos készülékek esetében. Utóbbiból van már hajtogatós, mindenféle képernyőméretű és funkcionalitású változat is, némelyik elcsábíthatja akár a legkitartóbb iPhone hívőket is. Nekik szól a Google alkalmazása, […]
The post Andoidra váltanál iOS-ről? – A Google applikációja segít appeared first on Techkalauz.

A javasolt észak-dakotai törvény arra kényszerítené az Apple-t és a Google-t, hogy alternatív lehetőségeket engedélyezzenek az iOS, illetve Android alkalmazások beszerzésére. A törvényjavaslat lehetővé tenné azt is, hogy a fejlesztők alkalmazáson belüli fizetéseket is megvalósítsanak. Úgy tűnik komolyabb jogkérdés kezd abból kibontakozni, hogy jogos-e az Apple és a Google kizárólagos alkalmazásértékesítési platformja ily módon való […]
The post Egy észak-dakotai törvényjavaslat arra kényszerítheti az Apple-t és a Google-t, hogy engedélyezze az alternatív alkalmazásboltokat az okostelefonokon appeared first on Techkalauz.

Jó pár évvel azután, hogy az Apple lehetővé tette az egyszerű váltást Androidról iOS-re, a Google is kirukkolt a saját megoldásával. Ez azonban még nem teljes, és nem is érhető el egyszerűen, viszont reményt ad arra, hogy hamarosan az iOS-ról Androidra történő adatmigráció is egyszerű lehet.

Az Apple ugyan kitiltotta alkalmazás-áruházából az Epic Games igen népszerű játékát, a Fortnite-ot, azonban egy fura csavarral mégis csak visszatérhet a kaland az iPhone-okra (és persze az androidos telefonokra is).

Tim Cook nemrég adott egy interjút, amelyben szóba került az iPhone-ok zártsága is. Az Apple vezetője nem meglepő módon megvédte ezt a gyakorlatot, és arról is szót ejtett, hogy bizonyos esetekben érdemes inkább Android rendszerű készüléket vásárolni. Az Apple már többször felszólalt a külső alkalmazástelepítési lehetőség ellen, ami szerintük komoly biztonsági kockázatokat rejt, ezért nem [...]

Úgy tűnik, a Google eltökélt szándéka, hogy saját Pay alkalmazást fejlesszen – azaz olyan egységes rendszert alakítson ki, mint az Apple Pay. Ennek érdekében világszerte 9 országban biztosít telefonos fizetési lehetőséget, melyhez számos bank csatlakozott – többségük Svájci. A járvány csak rásegített az érintésmentes fizetés terjedésére. Az Apple Pay egyszerűen és nagyszerűen működik, míg Androidon […]
The post Akárcsak az Apple Pay – 9 országba hamarosan érkezik a Google Pay szolgáltatás appeared first on Techkalauz.

Sok minden befolyásolhatja, hogy a felhasználó a Google vagy az Apple mobilrendszere mellett teszi le a voksát. Az egyik szempont lehet az adatvédelem.