Az új Lenovo Legion gépek valóra váltják a gamerek álmait

A legújabb gamer laptopok új dizájnnyelvvel, házon belüli RGB világítási megoldással, valamint a Legion TrueStrike és a Legion Coldfront 4.0 fejlesztésekkel még vadabbá teszik a játékot. Valódi játékélmény a legújabb Intel® Core™, AMD Ryzen™ és NVIDIA® GeForce RTX™ technológiával Az új Legion Arena alkalmazással a saját játékok mellett könnyedén elérhetők a legkeresettebb címek és minden, […]
The post Az új Lenovo Legion gépek valóra váltják a gamerek álmait appeared first on Techkalauz.
  • A legújabb gamer laptopok új dizájnnyelvvel, házon belüli RGB világítási megoldással, valamint a Legion TrueStrike és a Legion Coldfront 4.0 fejlesztésekkel még vadabbá teszik a játékot.
  • Valódi játékélmény a legújabb Intel® Core™, AMD Ryzen™ és NVIDIA® GeForce RTX™ technológiával
  • Az új Legion Arena alkalmazással a saját játékok mellett könnyedén elérhetők a legkeresettebb címek és minden, ami játék.

A Lenovo Legion célja kezdetektől fogva a modern, magával ragadó játékélmény megteremtése. A CES® 2022-en bemutatott újdonságokkal a márka ismét valóra váltja minden generáció játékosának és tartalomkészítőjének álmát, hiszen mostantól bárhol és bármikor, maximális szórakozást és játékélményt garantál, legyen szó esport arénáról vagy épp egy kollégiumi szobáról.

A 2022-es bemutatón az év harcra kész PC-i mellett debütáltak monitorok, kiegészítők és játékosokra fókuszáló szoftverek és szolgáltatások legújabbjai, köztük a nagy teljesítményű 16 hüvelykes Lenovo Legion 5i Pro és a Lenovo Legion 5 Pro, valamint a fényes 15 hüvelykes Lenovo Legion 5i és Lenovo Legion 5 laptopok. Az új gaming laptopok Windows 11 játékteljesítménnyel, következő generációs AMD Ryzen™ processzorokkal, akár a legújabb, 12. generációs Intel Core processzorokkal vagy az új, nagy teljesítményű NVIDIA GeForce RTX Laptop GPU-kkal kaphatók. A játékosok visszajelzései alapján tervezett új készülékek a “varázslatos minimalizmus” dizájnvilágot ünneplik, és a kortárs esztétika felé tett lépéseket olyan részletek igazolják, mint az expresszív szellőzőnyílás és a lenyűgöző világítás. A felül elhelyezett, eShutter kill-kapcsolóval ellátott kamera és a hátsó port védőeleme egyaránt az erő és teljesítmény elegáns megjelenését adja, amely egyben segít a gamereknek a játékra koncentrálni és igazi élményt biztosítani. Mindezek a Legion-rajongók által legkedveltebb exkluzív termékfunkciókkal egészülnek ki, így például a következő szintű Legion Coldfront 4.0 fejlett hőháztartással, a Legion TrueStrike billentyűzet hajszálpontos sebességével és javított ergonómiájával, valamint a Lenovo Vantage segítségével a játékra optimalizált hangolással.

Ezt a nem mindennapi listát a profi játékosok számára fejlesztett, alacsony késleltetésű és stílusos Lenovo Legion Y25-30 monitor egészíti ki, de bemutattak két további Eyesafe® tanúsítvánnyal rendelkező monitort is, a belépű szintű játékosok számára tervezett Lenovo G27qe-20 és a Lenovo G24qe-20, amelyek egyaránt természetes alacsony kék fényt és éles sokoldalúságot kínálnak. Az ilyen szakértelemmel megalkotott gaming gépek maximális teljesítményt nyújtanak az esportban, így nem csoda, hogy a Lenovo Legion az Apex Legends™ Global Series hivatalos PC-je és monitora. Ugyanakkor, még a legjobb hardvert is jobbá lehet tenni a megfelelő szoftver segítségével: a Legion Arena1, a Lenovo új, készülékre telepített alkalmazása, lehetőséget biztosít a játékosok számára, hogy a több platformon lévő saját játékaikat könnyedén egy helyre konszolidálják, miközben a teljes könyvtárukból kereshetnek, indíthatnak és játszhatnak játékokat.

Mindez része a Lenovo világosabb jövőképének, amely az okosabb Lenovo Legion technológia, kimagasló szolgáltatások és összekapcsolt szoftveres megoldások ökoszisztémájának létrehozására irányul. Mindennek középpontjában továbbra is a versenyszerű játék áll, hiszen a játékélmény még akkor is a legfontosabb, ha minden másodperc számít.

A konkurencia legyőzésére született – a Lenovo Legion 5 Pro (16”, 7) A profi játékosok is kezdők voltak egyszer; mielőtt egy játékos lehetőséget kap arra, hogy profi játékban mérettesse meg magát, először is egy laptopot kell olyan szintre hoznia, amely képes magas játékteljesítményt nyújtani, vagyis egy átlagos gép teljesítményét felülmúlja, ugyanakkor képes zökkenőmentesen illeszkedni a mindennapokba. Az esport-központú Lenovo Legion 5i Pro és Lenovo Legion 5 Pro nagy teljesítményű grafika kezelésére tervezett, a maximális teljesítmény érdekében harmadik fél által tesztelt Lenovo Legion 5i Pro pedig a világ első 16 hüvelykes laptop-sorozata WQHD+ és akár 240 Hz-es adaptív frissítési frekvenciájú2 játékkijelzővel, amely segít a ranglétrán való feljebb jutásban.

Ez a TÜV Rheinland High Gaming Performance arany minősítésű laptop segít csökkenteni a megnövekedett képernyőidőből származó kék fény negatív hatásait, a teljesen egymásra épülő erőmű okosabb kialakítása pedig számos portot és bővítőhelyet kínál, támogatva a kiváló, akár 240 Hz-es frissítési frekvenciát. Hamarosan, a játékosok a Lenovo Legion 5i/5 Pro laptopok következő hullámában dinamikusan váltogathatják a változó képfrissítési frekvenciát, amely akár 240 Hz-es képfrissítési frekvenciához2 is alkalmazkodik. A valódi élmények a 16 hüvelykes WQHD+ (2960 x 1600) IPS kijelzőn kezdődnek 16:10 formátumban, 100 százalékos sRGB színskálával és akár 3 ms válaszidővel5. Akár VESA® DisplayHDR™ 400 minősítéssel és 500 nites fényerővel hihetetlen látványélményt nyújtva. Támogatja a Dolby Vision®-t, amely látványos képminőséggel kelti életre a legkedveltebb játékokat, és az NVIDIA® G-SYNC® segítségével még nagyobb játékélményt nyújt, kevesebb képernyőszakadással.

A 4800Mhz DDR5 memóriával bővített sávszélességgel és akár 1TB PCle SSD (Gen4) támogatott tárolóval a fogyasztók kevesebb késleltetést tapasztalhatnak a Wi-Fi 6E antenna jobb elhelyezésével és a 80Whr kapacitású akkumulátorral, valamint a Super Rapid Charge funkcióval, amely mindössze 30 perces töltéssel nulláról 80%-ra növeli az akkumulátor élettartamát. A zökkenőmentes játékhoz és a produktivitáshoz a legújabb gépek akár 135 W-os USB Type-C® töltést8 is támogatnak a nagyobb mobilitás érdekében, egy vékonyabb adapter pedig 230 W és 300 W közötti dedikált teljesítményt biztosít. A gépi tanulás segít a Lenovo Legion mesterséges intelligencia (AI) által vezérelt akkumulátor-optimalizáláson keresztül a jobb akkumulátor-élettartam és hőteljesítmény érdekében – az intelligens üzemmódra váltáshoz elegendő mindössze megnyomni az Fn+Q billentyűkombinációt.

Turbófeltöltésről a legújabb, akár 12. generációs Intel® Core™ i7-12700H processzor vagy a következő generációs AMD Ryzen processzorok gondoskodnak. Erős grafikai teljesítményt nyújthat a többféle optimalizált konfiguráció közül, beleértve a kínálatban megtalálható legújabb GeForce RTX 30-as sorozatú laptop GPU-t is, amely az AAA-játékokban igazán ütős. Ezzel a gaming laptoppal nem nehéz megtapasztalni a nyers erőt, hiszen képes elérni az akár 165 W-os maximális grafikus teljesítményt (TGP) is. Mi több, a játékosok akár 15W-tal több grafikus teljesítményt préselhetnek ki a tavalyi generációhoz képest a jobb játékbeli képkocka sebesség érdekében.

Az esportra hangolt készülék hűtőrendszere frissített ventilátorrendszert, nagyobb hűtőfelületet és továbbfejlesztett penta hőcsőelrendezést kapott, amely hatékonyan vezeti el a levegőt, hogy csökkentse a felület hőmérsékletét. A CPU alatt hőelnyelőként egy rézblokk helyezkedik el, amely segít elvezetni a hardcore csatározások során keletkező hőt, az újonnan bemutatott Lenovo Legion laptopok ventilátorlapátjai pedig az előző generációhoz képest akár 40 százalékkal vékonyabbak, hogy a rendszer csendesebb legyen. A Legion Coldfront 4.0 a zajszigetelt váznak köszönhetően az egyik új tulajdonsága a zajcsillapítás.

Az okosabb zajszűrés történetesen a Nahimic® Audio by SteelSeries vesszőparipája is. A profi játékosoknak tervezett Nahimic Audio a Lenovo Legion laptopokon professzionális szintű hangbeállításokat és hanghatásokat biztosít egy precíz 10 sávos equalizer segítségével, amellyel a játékosok személyre szabhatják a játék hangfrekvenciáit. Az egyes sávok beállítása segít a felhasználónak kiemelni a számukra és a játék szempontjából legfontosabb hangokat – például a játékban lévő ellenséges lépéseket tisztán lehet hallani, miközben a zavaró hangok minimalizálódnak. A 2 x 2 W-os sztereó hangszórórendszerrel a PC-s játékosok a körülöttük lévő hangokat is optimalizálhatják a magával ragadó élmény érdekében a Nahimic “easy surround” funkciójával, amelyet úgy terveztek, hogy bármely Bluetooth® hangszóróval9 kompatibilis legyen, és a játékos térérzékelését a hangok segítségével javítsa.

A fémes Storm Grey és a gyöngyházfényű Glacier White árnyalatban kapható Lenovo Legion 5 Pro sorozat váza vékonyabb, mint az előző generációé. Az új laptop trimmelt fedéllel és zsanér kialakítással rendelkezik, a további védelem érdekében zéró ütközésmentes zsanérral, valamint a felül elhelyezett HD webkamera elektronikus adatvédelmi redőnyével. A Lenovo Legion 5 Pro széria emellett alumínium és magnézium fémkeverékből (Al + Mg) készül az extrém könnyűség érdekében. A laptopok új Legion Spectrum RGB világítással, egy kifejezetten a Lenovo Legion PC-khez kifejlesztett 4 zónás háttérvilágítási effektusrendszerrel és a fejlett Legion TrueStrike billentyűzettel rendelkeznek. A felhasználó szabadon választhat az opcionális kék háttérvilágítás közül, amely szépen párosul a Glacier White színű laptophoz, vagy kipróbálhatja a szivárvány minden színét a 17 testreszabott színprofil segítségével – mindez a Lenovo Vantage segítségével érhető el.

Hűvösebb, vékonyabb és csendesebb, mint korábban – a Lenovo Legion 5 sorozat (15″, 7)

A következő Legion gépek gyakorlatilag minden olyan játékos számára tökéletes választások lehetnek, akik egy olyan, mindenre alkalmas PC-t szeretnének, amely egyaránt segít a társasági életben, a kapcsolattartásban és a szórakozásban anélkül, hogy az a teljesítményének rovására menne. A 15 hüvelykes Lenovo Legion 5i laptop akár 12. generációs Intel Core i7-12700H processzorral és a 15 hüvelykes Lenovo Legion 5 laptop a következő generációs AMD Ryzen processzorokkal arany középutat talál: tökéletes játékteljesítmény, miközben a multitasking, a produktivitás és a szórakozás igényeit is gyönyörűen menedzseli. Ezek a vékony és minimal stílusú laptopok visszafogott megjelenést kaptak, és akár opcionálisan NVIDIA GeForce RTX 3060 laptop GPU-val is felszerelhetők, a PC-s grafikai élményt a legújabb GeForce RTX 30-as sorozatú laptop GPU-val pedig csak tovább fokozhatjuk, egy egészen új szintre emelve a játékélményt, biztosítva a GPU-tól a125 W TGP-t és akár a 1485 MHz-es Boost Clock-ot.

Mindkét laptop Storm Grey és Cloud Grey árnyalatban érhető el, 4 zónás RGB vagy fehér háttérvilágítással, valamint a Legion TrueStrike billentyűzetbe épített új Legion Spectrum RGB világítási megoldással, amely mostantól teljesen szürke színben kapható és WASD billentyűsapkákkal cserélhető a személyre szabott megjelenés érdekében.

Akár egy egyetemi előadáson vagy a munkahelyünkön gépelünk, de akár, ha csak a MOBA-játékokon kattintgatunk, a billentyűleütések észrevehetően halkabbak, mivel az előző generációhoz képest 33 százalékkal csökkent az ütőhangok száma a lágyabb billentyűmozgású kapcsolók javított billentyűmozgása révén, ami így 1,5 mm-es billentyűmozgást eredményez. Ezenkívül a Lenovo Legion 5 sorozatú laptopokon található továbbfejlesztett lopakodó hűtőrendszer termikusan hatékonyabb és halkabb – 40 százalékkal erősebb ventilátort kínál, amely az előző generációhoz képest 45 százalékkal nagyobb elszívó lamella felülettel rendelkezik.

Az eszköz könnyedén hordozható, hiszen a korábbinál 15 százalékkal vékonyabbra tervezett a nagyobb mobilitás érdekében, illetve akad még egy jelentős változás: a továbbfejlesztett alumínium és magnézium keverékű fém borítás, amivel így búcsút inthetünk a régi műanyag érzésnek, és üdvözölhetjük a hűvösebb felületi hőmérsékletet. A kamera kiemelkedő része is új kialakítást kapott a kényelmesebb, 1 ujjal történő használhatóság érdekében, míg a praktikus hátsó I/O bemélyedés a géphez csatlakoztatott USB-C adaptereket a géppel egy síkben tartja, így könnyebb lehet azt eszközt például egy táskából ki- és becsúsztatni.

Az intenzív játékhoz szükséges sebességet rugalmas kijelzőkonfigurációkkal kínálja a legtöbb játékos számára, beleértve az akár 15 hüvelykes WQHD (2560 x 1440) IPS 16:9 kijelzőt szupergyors, 165 Hz-es frissítési frekvenciával, 100 százalékos sRGB színskálával 300 nits fényerővel és teljes spektrumú vizuális megjelenítéssel, a Dolby Visionnel.

Az új Lenovo Legion 5i és Lenovo Legion 5 további jellemzői közé tartozik:

  • A Nahimic 3D Audio 2 x 2 W-os sztereó hangszóró hangja, amely headset vagy külső hangszórókkal9 kombinálva még jobban szól
  • Támogatja a gyors Wi-Fi 6E7 és a gyorsabb töltést a sokoldalúbb USB-C tápellátással.

Fedezze fel következő kedvenc játékát a Lenovo és a Microsoft együttműködésének köszönhetően, amely több mint 100 kiváló minőségű játékhoz biztosít korlátlan játéklehetőséget. A Lenovo PC-ket, köztük a Lenovo Legion 5i és a Lenovo Legion 5 laptopot használó fogyasztói játékosok akár három hónapig ingyenesen11 használhatják a Microsoft Xbox Game Pass Ultimate szolgáltatást, beleértve az EA Play-t is. A játékok kínálata folyamatosan bővül, így mindig akad valamilyen újdonság, amit kipróbálhatunk. Töltse le és játsszon kiváló minőségben, vagy játsszon konzoljátékokat a felhőből csatlakoztatott kontrollerekkel. Igényelje a három hónapot most!

Minden a helyén – Legion Arena1

Akár profi játékosról, akár alkalmi játékosról van szó, valószínűleg számos különböző platformról biztosítja a játékokat, amelyek mindegyike saját alkalmazással rendelkezik. Amikor eljön a játék ideje, a különböző helyek közötti váltogatás, hogy megtalálja a saját játékait, nem csak bonyolult lehet, de értékes időt is pazarolhat vele. Annak érdekében, hogy a játékosok gyorsabban visszatérhessenek a játékhoz, a Lenovo elindítja a Legion Arena játékplatformot, amely összekapcsolódik a népszerű platformokkal és online áruházakkal, hogy az összes megvásárolt PC-s játékot egyetlen könnyen megtalálható, központosított platformon egyesítse.

A Legion Arénába lépve a játékosok könnyedén kereshetnek játékokat cím vagy a nemrég játszott játékok alapján, és közvetlenül az alkalmazásból indíthatják vagy telepíthetik a játékot. A felhasználók láthatják más Legion játékosok által játszott játékok listáját is, megvásárolhatják az új játékokat, valamint jutalmakat és a játékmenet által vezérelt eredményeket szerezhetnek.

Felelős gaming a zöldebb holnapért – CO2-kompenzációs szolgáltatás a Legion felhasználóknak

A Lenovo CO2 Offset Service, amely eddig csak a Lenovo kereskedelmi készülékein volt elérhető, lehetővé teszi a játékosok számára, hogy egy gombnyomással könnyedén kompenzálják a szén-dioxid-kibocsátást és segítsenek a környezetnek. Amikor a felhasználó kiválasztja ezt a szolgáltatást, később a készülékének átlagos életciklusa során számított kibocsátása alapján szén-dioxid-kompenzációs krediteket vásárol, amelyeket a Lenovo szén-dioxid-kompenzációs partnere az ENSZ számos különböző klímavédelmi projektjének valamelyikéhez juttat el, beleértve azokat, amelyek a megújuló energia javítását, a légszennyezés csökkentését vagy a biztonságos hulladékkezelés javítását segítik.

Gamer hősöknek kötelező játékmonitorok – Lenovo Legion Y25-30, Lenovo G27qe-20 és Lenovo G24qe-20

Azoknak a gamereknek, akiknek igazán szükségük van a gyorsaságra, az új Lenovo Legion Y25-30 monitor villámgyors 240 Hz-es frissítési frekvenciája lehet a belépőjegy a nagy ligába. A 99 százalékos sRGB színskálát Delta E<2 színpontossággal kínáló, közepes méretű, 24,5 hüvelykes Full HD In-Plane Switching (IPS) panelje segít a játékosoknak, hogy megőrizzék a koncentrációjukat, miközben minden részletet elkaphatnak a VESA DisplayHDR 400 által tanúsított játékmonitoron az élénkebb megjelenítési élmény érdekében.

Míg a versenyképes játékosok profitálnak leginkább a monitor intelligens, változó frissítési frekvenciájú (VRR) technológiájából, amely professzionálisabb élményt nyújt, a magas színteljesítmény és a beépített 2 x 3 W-os hangszórók azt jelentik, hogy a monitor kiválóan használható grafikai tervezéshez, videoszerkesztéshez, böngészéshez vagy többfeladatos munkához, valamint a szórakoztató és streaming tartalmak nagyfelbontású élvezéséhez is. A monitor úgy készült, hogy még több győzelmet és simább, képernyőszakadástól és árnyékolástól mentes játékélményt nyújtson, ezért a játékélmény további fokozása érdekében AMD FreeSync™ Premium12 funkcióval van ellátva, a nagy pillanatok megörökítéséhez pedig a Legion Y25-30 támogatja a kiváló minőségű moduláris kamerákat. 9 A 0,5 ms-os mozgókép-válaszidővel (MPRT)13 és az 1 ms-os extrém válaszidővel a még nagyobb pontosság érdekében megszünteti a csíkozást és a szellemképeket.

Az ergonomikus állvány erőteljesen elegáns kialakítása a hátoldalon textúrázott részletekkel és a kábelkezelő kivágáson belül egy színpompás színnel rendelkezik, ami kifejezetten vagány és összetéveszthetetlenül Lenovo Legion hangulatot kölcsönöz neki. Annak érdekében, hogy a játékosokat megóvja a hosszú csatározások utáni szemszárazságtól, a Lenovo játékmonitorok beépített, természetes, alacsony kék fényt kibocsátó technológiával rendelkeznek, amely a szem megerőltetése és színtorzulás nélküli, kiváló nézési élményt biztosít – a Legion Y25-30, valamint az új belépőszintű Lenovo G27qe-20 és Lenovo G24qe-20 mind Eyesafe tanúsítvánnyal rendelkeznek.

A Lenovo G-sorozatú monitorok bármely életkor alkalmi játékosainak készültek, és 1 m MPRT válaszidővel kompromisszumok nélküli játékmonitor-teljesítményt nyújtanak a csapatjátékosok és a fiatal szakemberek számára, miközben egyensúlyt teremtenek az otthoni tanulás, a munka (és ha van szabadidő) és a játék igényei között is.

Ha játékról vagy akciófilmek nézéséről van szó, az árához képest nehéz felülmúlni az akár 100 Hz-es frissítési frekvenciát, amely mindkét monitoron akár 110 Hz-es túlhajtott frissítési frekvenciával segít kiküszöbölni a csíkozást és a szellemképeket. Egyszerűen döntse meg a monitort a kényelmesebb pozícióba állításához, és a vezérlő kijelző tulajdonságainak beállításához vagy a színbeállítások testreszabásához az egyes játékokhoz – élvezze a Lenovo Artery egyszerű grafikus felületét a jobb felhasználói élmény érdekében.

Új kiegészítők a Lenovótól a Win9 megnyeréséhez – a Lenovo Legion M600s vezeték nélküli egér és a Lenovo Legion M300s RGB egér

Mielőtt a profi játékosok feljutnak a dobogóra, több száz műveletet kell tudniuk végrehajtani egy perc alatt. Csak a gördülékenyebb játékmenetre tervezett perifériák képesek lépést tartani a legmagasabb szinten is ilyen vadsággal. A hardcore játékosoknak kevesebb rángatással nagyobb irányítást biztosító, szuper könnyű Lenovo Legion M600s vezeték nélküli játékegér súlya kevesebb, mint 75 g, és ergonomikusan optimalizált az univerzális fogási stílushoz, például a karmos és az ujjhegyes fogáshoz, valamint a jobb- és balkezes játékosok számára is. A rendkívül sokoldalúan használható egér vezeték nélkül, veszteségmentes, 1 ms alatti 2,4 GHz-es kapcsolaton keresztül, Bluetooth-on vagy vezetékes USB-C kábelen keresztül használható, és a 16,8 millió színnek köszönhetően látványos fényhatásokkal rendelkezik.

Az M600s egérrel az Ön oldalán precízen uralhatja a legújabb címeket a Pixart 3370 optikai érzékelőn keresztül a natív 19 000 pont per hüvelyk (DPI), valamint az ultra hosszú, akár 70 órás akkumulátor-üzemidővel, mindössze 90 perces egyszeri feltöltéssel és kikapcsolt fényekkel.14 Koncentráljon a pontszámra, ne az akkumulátor-üzemidőre az USB-C-n keresztül történő gyors töltéssel a vezeték nélküli Lenovo Legion M600s egéren, amelynek lábai 100 százalékban politetrafluoretilénből (PTFE) készültek, amely szintetikus polimer arról ismert, hogy az egyik legalacsonyabb súrlódási arányú szilárd anyag, ami gyorsabb siklást biztosít. Ultragyors válaszidővel és akár 80 millió kattintással az optikai mikrokapcsolón keresztül a könnyű működtetés érdekében, hogy ne maradjon le semmiről.

Egy másik könnyű és pénztárcakímélő harci fegyver a Lenovo Legion M300s RBG Gaming Mouse, amely mindössze 61 grammot nyom. Hordozható és kétkezes kialakítása a casual játékosoknak fokozott teljesítményt kínál a 8000 DPI és a 220 hüvelyk/másodperc (IPS) maximális mozgási sebesség révén. Rendelkezik egy ultra-puha kábellel a minimális húzásért és mechanikus mikrokapcsolós gombokkal akár 10 millió kattintáshoz, ami gyors a játékhoz és a gépeléshez.

A Lenovo StoryHub és a Lenovo CES weboldalán további képanyagok és termékspecifikációk is elérhetők.

PC termékspecifikációk

  Lenovo Legion 5i Pro (16”, 7)
Méretek és súly 19.9mm-től kezdődően és 2.49kg (5.48 lbs) súlya van
Kijelző 16 hüvelykes WQHD+ (2560 x 1600) IPS, 16:10 (akár 240 Hz-es frissítési frekvencia2 / 3 ms válaszidő OverDrive-val) 100% sRGB színskála 500 nits Akár VESA DisplayHDR 400 tanúsítvánnyal, Dolby Vision, NVIDIA G-SYNC támogatott
Processzor Akár 12. generációs Intel® Core™ i9-12900H17
Grafika Akár a legújabb GeForce RTX 30 sorozatú laptop GPU (8GB GDDR6, 165W TGP, Boost Clock 1485Mhz)
Memória Akár 32GB 4800Mhz DDR5
Tárhely Akár 1TB PCIe SSD (Gen4)6
Operációs rendszer Windows 11 Pro Windows 11 Home
Akkumulátor 80Whr Szuper gyorstöltés8 Támogatja a 230W-os Slim adaptert
Kapcsolat Bluetooth 5.1-től kezdve Akár 2 x 2 Wi-Fi 6E7
Portok Balra: 1 x Thunderbolt™ 4 (USB 4, DisplayPort 1.4) 1 x USB Type-C (USB 3.2, Gen 2, DisplayPort 1.4)   Jobbra: 1 x USB Type-A 3.2 Gen 1 1 x audio kombinált csatlakozó 1 x E-Shutter gomb   Hátul: 1 x USB Type-A (USB 3.2 Gen 1, Always-on 5V) 1 x USB Type-A (USB 3.2 Gen 1) 1 x USB Type-C (USB 3.2 Gen 2, DisplayPort 1.4, legfeljebb 135 W-os tápellátás) 1 x HDMI 2.1 1 x RJ45 Ethernet 1 x DC-In
Audio 2 x 2W sztereó hangszóró Nahimic hanggal
 
  Lenovo Legion 5 Pro (16”, 7)
Méretek és súly 19.9mm-től kezdődően és 2.49kg (5.48 lbs) súlya van
Kijelző 16 hüvelykes WQHD+ (2560 x 1600) IPS, 16:10 (akár 240 Hz-es frissítési frekvencia2 / 3 ms válaszidő OverDrive-val) 100% sRGB színskála 500 nits Akár VESA DisplayHDR 400 tanúsítvánnyal, Dolby Vision, AMD FreeSync Premium és NVIDIA G-SYNC támogatott
Processzor Következő generációs AMD Ryzen™ processzorok
Grafika Akár a legújabb GeForce RTX 30 sorozatú laptop GPU (8GB GDDR6, 165W TGP, Boost Clock 1485Mhz)
Memória Akár 32GB 4800Mhz DDR5
Tárhely Akár 1TB PCIe SSD (Gen4)6
Operációs rendszer Windows 11 Pro Windows 11 Home
Akkumulátor 80Whr Szuper gyorstöltés8 Támogatja a 230W-os Slim adaptert
Kapcsolat Bluetooth 5.1-től kezdve Akár 2 x 2 Wi-Fi 6E7
Portok Balra: 2 x USB Type-C (USB 3.2, Gen 2, DisplayPort 1.4)   Jobbra: 1 x USB Type-A 3.2 Gen 1 1 x audio kombinált csatlakozó 1 x E-Shutter gomb   Hátul: 1 x USB Type-A (USB 3.2 Gen 1, Always-on 5V) 1 x USB Type-A (USB 3.2 Gen 1) 1 x USB Type-C (USB 3.2 Gen 2, DisplayPort 1.4, legfeljebb 135 W-os tápellátás) 1 x HDMI 2.1 1 x RJ45 Ethernet 1 x DC-In
Audio 2 x 2W sztereó hangszóró Nahimic hanggal
 
  Lenovo Legion 5i (15”, 7)
   
Méretek és súly 19.99mm-től kezdődően és 2.4kg (5.29 lbs) súlytól kezdve
Kijelző 15 hüvelykes WQHD (2560 x 1440) IPS, 16:9 (akár 165 Hz-es frissítési frekvencia / 3 ms válaszidő OverDrive funkcióval) 100% sRGB színskála 300 nits Dolby Vision, NVIDIA G-SYNC támogatott
Processzor Akár 12. generációs Intel Core i7-12700H
Grafika Akár a legújabb GeForce RTX 30 sorozatú laptop GPU (8GB GDDR6, 125W TGP, Boost Clock 1485Mhz)
Memória Akár 32GB 4800Mhz DDR5
Tárhely Akár 1TB PCIe SSD (Gen4)6
Operációs rendszer Windows 11 Pro Windows 11 Home
Akkumulátor 80Whr Szuper gyorstöltés8
Kapcsolat Bluetooth 5.1-től kezdve Akár 2 x 2 Wi-Fi 6E7
Portok Balra: 1 x Thunderbolt™ 4 (USB 4, DisplayPort 1.4) 1 x USB Type-C (USB 3.2, Gen 2, DisplayPort 1.4)   Jobbra: 1 x USB Type-A 3.2 Gen 1 1 x audio kombinált csatlakozó 1 x E-Shutter gomb   Hátul: 1 x USB Type-A (USB 3.2 Gen 1, Always-on 5V) 1 x USB Type-A (USB 3.2 Gen 1) 1 x USB Type-C (USB 3.2 Gen 2, DisplayPort 1.4, legfeljebb 135 W-os tápellátás) 1 x HDMI 2.1 1 x RJ45 Ethernet 1 x DC-In
Audio 2 x 2W sztereó hangszóró Nahimic hanggal
 
  Lenovo Legion 5 (15”, 7)
Méretek és súly 19.99mm-től kezdődően és 2.4kg (5.29 lbs) súlytól kezdve
Kijelző 15 hüvelykes WQHD (2560 x 1440) IPS, 16:9 (akár 165 Hz-es frissítési frekvencia / 3 ms válaszidő OverDrive funkcióval) 100% sRGB színskála 300 nits Dolby Vision, NVIDIA G-SYNC támogatott
Processzor Következő generációs AMD Ryzen™ processzorok
Grafika Akár a legújabb GeForce RTX 30 sorozatú laptop GPU (8GB GDDR6, 125W TGP, Boost Clock 1485Mhz)
Memória Up to 32GB 4800Mhz DDR5
Tárhely Up to 1TB PCIe SSD (Gen4)6
Operációs rendszer Windows 11 Pro Windows 11 Home
Akkumulátor 60Whr Szuper gyorstöltés8
Kapcsolat Bluetooth 5.1-től kezdve Akár 2 x 2 Wi-Fi 6E7
Portok Balra: 2 x USB Type-C (USB 3.2, Gen 2, DisplayPort 1.4)   Jobbra: 1 x USB Type-A 3.2 Gen 1 1 x audio kombinált csatlakozó 1 x E-Shutter gomb   Hátul: 1 x USB Type-A (USB 3.2 Gen 1, Always-on 5V) 1 x USB Type-A (USB 3.2 Gen 1) 1 x USB Type-C (USB 3.2 Gen 2, DisplayPort 1.4, legfeljebb 135 W-os tápellátás) 1 x HDMI 2.1 1 x RJ45 Ethernet 1 x DC-In
Audio 2 x 2W sztereó hangszóró Nahimic hanggal

The post Az új Lenovo Legion gépek valóra váltják a gamerek álmait appeared first on Techkalauz.

További tartalmak

15 és 16 hüvelykes változatban is kaphatók lesznek a Lenovo új, gamereknek szánt notebookjai. A drágább kiadásokban csúcskategóriás Nvidia-vezérlő dolgozik.

A Ryzen 6000 meghajtású Legion 5 Pro megjelent a Lenovo amerikai weboldalán. Nem tudni, hogy emiatt, vagy csak úgy, de a cég Legion Tower 5i nyereményjátékot is hirdetett – sajnos csak az USA-ban. A 7. generációs Legion 5 Pro AMD Ryzen 7 6800H-s változata már elérhető a Lenovo hivatalos amerikai webáruházában. A frissített gamer laptop […]
The post Kiadja az AMD-s Legion 5 Pro Gen 7-et a Lenovo – Érkezik a gamer fenevad appeared first on Techkalauz.

A Lenovo bemutatta a világ első 16 hüvelykes WQXGA (avagy QHD) laptop kijelzőit a legújabb Legion 7 gamer gépében. AMD Ryzen 7 5800H-val szerelt verziója már elérhető az amerikai piacon, 1800 dollártól kezdődően. Inteles megfelelője (Legion 7i Gen 6) szintén felbukkant a cég weboldalán. Egyelőre ezek az információk csak az USA piacára vonatkoznak. A Legion […]
The post Hivatalosak az árak és az elérhetőség is – Brutális kijelzővel érkezik az új Lenovo Legion 7 appeared first on Techkalauz.

„Resizable BAR” frissítésnek hívja a közönség a legújabb Nvidia frissítést, a név maga funkciót jelenti, ugyanis a frissítéssel engedélyezhetjük az átméretezhető BAR-t, ami által ingyen FPS-hez juthatunk. Minden Nvidia RTX 30 sorozatú kártyához elérhető a Resizable BAR funkció és kompatibilis a legtöbb modern AMD és Intel chippel, beleértve a Zen és Comet Lake-S CPU-kat is. […]
The post Az Nvidia új VBIOS frissítésével 17 játékban növeli meg a gamerek FPS-ét appeared first on Techkalauz.

Az MSI frissítette a Raider GE76 és GE66 gamer laptopjait. Csak a szokásos: új Nvidia GeForce RTX 3080 Ti és 3070 Ti grafikus kártyák, valamint 12. generációs Intel procik, ezzel együtt pedig DDR5-ös RAM. Az árak 1600 dollártól indulnak és 4200-nál állnak meg. Elég nagy a konfigurációs kínálat mindkét gép esetében. A GE76 négyféle 17,3”-as […]
The post CES 2022 | MSI Raider GE76 és GE66 frissítve: 4K kijelző, 12. gen Intel és új RTX kártyák a láthatáron appeared first on Techkalauz.

A megjelenítő 17,3 hüvelykes, Full HD felbontású, 300 Hz-es a képfrissítési rátája, a késleltetés mindössze 1 ms. A megjelenítő színképzés tekintetében lefedi az sRGB skála 99%-át. A laptop belsejében 11. generációs Intel Tiger Lake – H processzor hasít, a pontos típus egyelőre nincs ismertetve. A videókártya pedig egy Nvidia GeForce RTX 3080 Max-Q modell. Operatív […]
The post Gamer laptop az LG-től appeared first on Techkalauz.

Bejelentette második generációs megfizethető gamer laptopszériájának eljövetelét a Xiaomi. Az eszköz (egyelőre) csak Kínában lesz megvásárolható. Akár 11. generációs Intel és Ryzen 7 processzorral is kérhető majd. Kezdőára valamivel 900 dollár alatt van. Több előzetes után a Xiaomi most hivatalosan is bejelentette új Redmi G laptopjainak eljövetelét. Az alapmodell ára a piac alján helyezkedik el, […]
The post Érkezik a Redmi G gamer laptop: Mind AMD, mind Intel processzorral, 880 dollártól appeared first on Techkalauz.

Végre megérkeztek az új Asus TUF Gaming F15 és F17 gamer laptopok. Ha kellő mennyiségű pénz áll rendelkezésünkre, akkor akár Intel Core i9-11900H processzorral, Nvidia GeForce RTX 3060 VGA-val, 32 GB RAM-mal és 1 TB NVMe SSD-vel is kérhetjük; az i-re a pontot pedig a 240 Hz-es kijelző teszi fel. Frissítette TUF Gaming F15 és […]
The post Elstartolt az Asus TUF Gaming F15 és F17 – Akár i9-cel és 240 Hz-es kijelzővel appeared first on Techkalauz.