Elképesztő, hogy az amerikaiak mennyit mobiloznak

Durván alábecsülik a képernyőidejüket, harmaduknak már okozott párkapcsolati problémát a rengeteg telefonozás. Meglepőnek nem titulálható, de legalább gondolkodásra késztető felméréssel állt elő a Solitaired, amely alapján a mobilozók drámaian alábecsülik a telefonozással töltött idejüket. Kutatása során az online játékoldal megkért 667 egyesült államokbeli iPhone-tulajt a heti képernyőidejének megtippelésére, majd a Képernyőidő alkalmazáson keresztül elérhető tényleges adat kiolvasására. […]
The post Elképesztő, hogy az amerikaiak mennyit mobiloznak appeared first on technokrata.

Durván alábecsülik a képernyőidejüket, harmaduknak már okozott párkapcsolati problémát a rengeteg telefonozás.

Meglepőnek nem titulálható, de legalább gondolkodásra késztető felméréssel állt elő a Solitaired, amely alapján a mobilozók drámaian alábecsülik a telefonozással töltött idejüket. Kutatása során az online játékoldal megkért 667 egyesült államokbeli iPhone-tulajt a heti képernyőidejének megtippelésére, majd a Képernyőidő alkalmazáson keresztül elérhető tényleges adat kiolvasására.

A résztvevők nagy átlagban heti 25 óra 54 perc képernyőidőt tippeltek, ezzel szemben a tényleges átlag 39 óra 54 percre jött ki. Az utóbbi napi ~5,7 óra mobilozást jelent, a válaszadók durván 60 százalékkal becsülték alá a valódi értéket.

A megkérdezettek a napjuk 25 százalékát mobilozással töltik, az alvással töltött időt a képletből kivonva pedig 36%-ra ugrik az érték.

A NAPONTA ÉBREN TÖLTÖTT IDEJÜK HARMADÁT ELMOBILOZZÁK.

A felmérésben részt vettek 52 százaléka nem tudta megtippelni a legtöbbet használt alkalmazását, 53% már próbálta csökkenteni a képernyőidejét, 36% esetében pedig eredményezett párkapcsolati problémát a mobilon való örökös lógás a múltban.

Forrás: ORIGO

The post Elképesztő, hogy az amerikaiak mennyit mobiloznak appeared first on technokrata.

További tartalmak

A lassuló iPhone-ok „felgyorsításának” kedvelt módja a háttérben futó alkalmazások kényszerített bezárása. Ez azonban csupán egy mítosz, nem sok köze van a telefon teljesítményéhez, sőt akár káros is lehet.

Amikor valaki új telefont vásárol, akkor az egyik első és legfontosabb teendő az adatok átmásolása a régi készülékről. Ez nem mindig egy egyszerű feladat, főleg ha platformot is váltunk, ám a Google most kiadott egy alkalmazást azok számára, akik az iPhone-jukat androidos mobilra cserélik. Az Apple már régóta kínál egy egyszerű megoldást azoknak, akik Androidról [...]

Tény, hogy az Apple megbízható okostelefonokat gyárt, amik hosszú éveken át kitartóan szolgálják ki a felhasználóit. De az is igaz, hogy a választék messze nem olyan széles, mint az androidos készülékek esetében. Utóbbiból van már hajtogatós, mindenféle képernyőméretű és funkcionalitású változat is, némelyik elcsábíthatja akár a legkitartóbb iPhone hívőket is. Nekik szól a Google alkalmazása, […]
The post Andoidra váltanál iOS-ről? – A Google applikációja segít appeared first on Techkalauz.

Figyelhető az appok és a játékok letöltésének előrehaladása az ikonjaikon. Lemásoltak egy Apple iOS-ben jó ideje elérhető kényelmi funkciót a Google Play Áruház fejlesztői, a 9to5Google szerint az Android 11+ rendszerű mobilokon és táblagépeken újabb módon figyelhető az alkalmazások és játékok letöltésének állapota. A letöltés megkezdése után az appok ikonjai kiszürkítve megjelennek az Android kezdőképernyőjén, a körülöttük lévő […]
The post Bevezet egy apróságok a Google Play Áruház appeared first on technokrata.

Nyári fejlesztői konferenciáján, a WWDC-n mutatja majd be az Apple az iOS 16-ot. Sok érdekességgel érkezik majd az új főverzió, s ha igazak az értesülések, megváltozhat, interaktívabbá válhat telefonunk kezdőképernyője.

Az Apple ugyan kitiltotta alkalmazás-áruházából az Epic Games igen népszerű játékát, a Fortnite-ot, azonban egy fura csavarral mégis csak visszatérhet a kaland az iPhone-okra (és persze az androidos telefonokra is).

Az év iPhone alkalmazása a Toca Life World lett, ami egy színpompás, világépítő játék gyerekeknek, rengeteg szabadsággal a karakterek és a környezet kialakítására, testre szabására. A Toca Life World fejlesztői egyébként ugyanazok, akik a Toca Boca-t is készítették. Legjobb iPad alkalmazás díját a LumaFusion videószerkesztő program kapta. Az elismerések szerint az applikáció az Apple mobil […]
The post Íme a 2021-es App Store Award nyertesei appeared first on Techkalauz.

A GKI Digital kutatása szerint a mintegy 6,2 millió magyar internetező 97 százaléka használ okostelefont, és minden negyedik felhasználó telepít vásárlással kapcsolatos applikációt a készülékére. Ezek közül az egyik legnépszerűbb online vásárlásra használható alkalmazás az eMAG-é, és ezzel az appal a leginkább elégedettek a hazai okostelefon-használók.