Frissített Apple TV 4K – A12 Bionic chippel és új távirányítóval érkezik

A 2021. április 20-én megrendezett hardvereseményének keretei között mutatta be a frissített 4K-s TV dobozkáját az Apple. Ezt a modellt az az A12 Bionic chip hajtja, ami egykor a csúcs iPhone-okban teljesített szolgálatot. Ezenkívül képes lesz a színek egyensúlyozására és egy továbbfejlesztett Siri-képes távvezérlőt is kapott. Több eszköz között a címben szereplő Apple TV-t is […]
The post Frissített Apple TV 4K – A12 Bionic chippel és új távirányítóval érkezik appeared first on Techkalauz.

A 2021. április 20-én megrendezett hardvereseményének keretei között mutatta be a frissített 4K-s TV dobozkáját az Apple. Ezt a modellt az az A12 Bionic chip hajtja, ami egykor a csúcs iPhone-okban teljesített szolgálatot. Ezenkívül képes lesz a színek egyensúlyozására és egy továbbfejlesztett Siri-képes távvezérlőt is kapott.

Több eszköz között a címben szereplő Apple TV-t is frissítette a cégóriás. Nem kis update volt ez, ugyanis a tévédoboz megkapta az Apple A12 Bionic chipsetét, amelyet jól ismerünk már telefonokban, azonban TV-ben új dolog.

Az eszköz támogatja a HDR-t és a Dolby Vision-t is, valamit a nevéből adódóan nem meglepő, hogy 4K képes. A Cupertinói óriás azt is vállalta, hogy kalibrálj a színeket. Ezt úgy valósítja meg, hogy iPhone-unk kamerája segítségével látja a kijelző színeit, a kapott képet pedig filmipari szabvánnyal hasonlítja össze.

Az Apple TV 4K 2021 ára 179 dollár a 32 GB-os verzió esetében, a 64 GB-os verzió pedig 199 dollárba kerül.

techkalauz.hu – az online tech magazin

The post Frissített Apple TV 4K – A12 Bionic chippel és új távirányítóval érkezik appeared first on Techkalauz.

További tartalmak

CD-minőségű Bluetooth streaminget hoz az iPhone-okra az Apple Music Hi-Fi, ha hamarosan megérkezik, ahogy a szivárgásokban állítják.

Keskenyebb notch, nagyobb kamerák, videón látható az ősszel érkező Apple iPhone 13 Pro Max dummyja.

Az iPhone 13-as széria a koreai gyártó paneljeit és elektronikáját fogja használni.

Az ismert Apple-elemző Ming-Chi Kuo szerint az iparági források alapján már kirajzolódni látszik, milyen lesz az Apple első összehajtható telefonja.

A tavalyi, mondhatni óvatos bemutatkozás után az idei év slágertermékei lehetnek az összehajtható telefonok. Egyre több gyártó rukkol ki ilyen eszközzel, és hamarosan az Apple is közöttük lehet. Pedig az iPhone-osokat – egyelőre – nem hozza túlságosan lázba ez a készüléktípus.

A napokban kiadott iOS 14.5 számos érdekes fejlesztést hozott. Ezek közé tartozik az újfajta adatvédelmi megoldás, az App Tracking Transparency. Az Apple rövid videóban magyarázza el, pontosan mire is jó ez és miért éri meg bekapcsolni.

Valamit ezúttal elnéztek az Apple-nél, úgy tűnik, hogy a legkisebb aktuális iPhone messze nem hozza az elvárt adatokat. Egy újabb kutatás is negatív eredményt mutat.

Nagyon erős negyedévet zárt a cég. Sláger az iPhone12, de jól fogynak a tabletek is.