Hány GB memória kell a World of Warcraft vagy a Fortnite futtatásához?

A videojáték-ipar a 2000-es évek óta óriási fejlődésen ment át a digitális innovációknak köszönhetően. A gamerek ma már több mint 50 000 PC, konzol és egyéb más platform játékai közül válogathatnak (nem számítva a mobilos játékokat)*, ám a játékoknak nem csak a mennyisége, a minősége is egyre lenyűgözőbb. 
További tartalmak

Bármilyen hihetetlennek is tűnik, a statisztikák szerint a világon 2,7 milliárd ember játszik időnként vagy rendszeresen videojátékokkal, azaz a Föld 7,8 milliárd fős teljes lakosságának közel egyharmada gamer! Hazánkban 3,8 millió ember játszik számítógépen, konzolon vagy mobileszközökön, közülük több mint 400 ezren tekinthetők hardcore gamereknek. Ők azok, akik e-sport játékot játszanak, versenyzők vagy részt vettek már offline e-sport rendezvényen. Jellemző rájuk, hogy nagyon sok időt töltenek gép mellett, hétköznap átlagosan 3,5 órát, ami hétvégén 6 óra fölé is mehet.

Manapság a hordozható játékkonzol kategóriában megkerülhetetlen a Nintendo Switch, még akkor is, ha az okostelefonok között is akadnak játékokra kiélezett típusok, sőt, olykor egész brandek. A Lenovo már foglalkozik egy ideje gamer mobilokkal, de mint kiderült, a színfalak mögött egy Android operációs rendszert futtató kézikonzolos is dolgoznak, ami vélhetően a már említett Switch, illetve a [...]

Videojátékos szakkifejezéseket gyűjtött össze a szülők számára a Good Gamer kezdeményezés.

Fontos fogódzkodó lehet Dr. Bernschütz Mária generációkutató interjúja a gamer gyermekek szüleinek.

Konzol és gamer PC nélkül is lehet majd videójátékokkal szórakozni rajtuk.

Adunk pár tippet, amivel környezetkímélőbbé teheted a videojátékos karrieredet.

Ezekkel az ajánlatokkal nem foghatsz mellé, ha év végén fejlesztenéd a gamer sarkod.

A 6-18 éves magyar gyerekek háromnegyede játszik videójátékkal, közülük minden negyedik naponta egyszer, minden nyolcadik viszont naponta többször is ezzel tölti az idejét. A videójátékozó gyerekek átlagosan hetente 8 órát, azaz egy teljes munkanapot fordítanak erre a hobbira. A 10-16 év közötti fiúk szeretik leginkább ezt a kikapcsolódást, a legtöbben okostelefonon és konzolon játszanak valamilyen verseny- (pl. autó) vagy stratégiai játékot. A gyerekek többségével nem gyakran, de előfordult már, hogy elmulasztotta napi teendőit a játék miatt, és az is, hogy nem az életkorának megfelelő játékkal játszott – derült ki a Good Gamer kutatásból.