Japán elemzők szerint esélyes, hogy a PlayStation 5 lehet az utolsó konzolgeneráció

A PlayStation 5 lehet a Sony utolsó játékkonzolja. A Citi Securities Japan egyes elemzői szerint nem lesz utódja a PlayStation 5-nek. Ennek oka a generációk közötti hosszú várakozás és a gyártási konzolok költségeinek emelkedése. Az elemzők feltételezik, hogy a felhőalapú játékok végül felváltják a hardveralapú konzolokat. Figyelembe véve, hogy a PlayStation 5 és az Xbox Series X épp most jelentek meg, […]
The post Japán elemzők szerint esélyes, hogy a PlayStation 5 lehet az utolsó konzolgeneráció appeared first on Techkalauz.

A PlayStation 5 lehet a Sony utolsó játékkonzolja. A Citi Securities Japan egyes elemzői szerint nem lesz utódja a PlayStation 5-nek. Ennek oka a generációk közötti hosszú várakozás és a gyártási konzolok költségeinek emelkedése. Az elemzők feltételezik, hogy a felhőalapú játékok végül felváltják a hardveralapú konzolokat.

Figyelembe véve, hogy a PlayStation 5 és az Xbox Series X épp most jelentek meg, még korai spekulálni, hogy mikorra készülnek el a konzolok következő generációi. A Citi Securities Japan egyes elemzőinek az a benyomásuk, hogy nem lesz PlayStation 6. Jóslatuk szerint a felhőalapú játékok végül leváltják a konzolokat.

Az olyan cégek, mint a Sony és a Microsoft, köztudottan veszteségesen értékesítik a játékkonzolokat, amelyek árát később kizárólagos jogcímek, licencszerződések és játékértékesítések útján keresik vissza. Ez a hardver gyártásának növekvő költségeivel együtt visszatarthatja a vállalatokat attól, hogy pénzt öntsenek játékkonzolokba. Az elemzők úgy gondolják, hogy a generációk közötti hétéves várakozás a jövőben nem lesz fenntartható.

A felhőalapú játék még mindig gyerekcipőben jár, és több évbe telik, mire beérik. A stabil internetes infrastruktúra elengedhetetlen a felhőalapú játékok sikeréhez, és a bolygó hatalmas része nem fér hozzá. Talán ez megváltozhat az 5G és a nagy sebességű szélessávú szolgáltatások könnyű elérhetőségével .

A felhőalapú játék minden előnye ellenére a fizikai hardver egy kritikusan fontos funkciót kínál, amelyet a felhőalapú megoldás soha nem fog tudni; az offline játék lehetősége. Amint ezt a hiányosságot kiküszöbölik, óriási teret hódíthatnak a cloud-based-gaming szolgáltatások.

techkalauz.hu – az online tech magazin

The post Japán elemzők szerint esélyes, hogy a PlayStation 5 lehet az utolsó konzolgeneráció appeared first on Techkalauz.

További tartalmak

Úgy tűnik, hogy a Sony magas fölénnyel vezet a Microsoft ellen következő generációs konzoleladásokban. Eddig a PlayStation 5 csaknem kétszer annyi eladást generált, mint az Xbox Series X / S. Globálisan a PS5 a kedvenc konzol, de Egyesült Államok és Kína azonban az XBOX-ot támogatja jobban. A következő generációs konzolháborúnak még nincs vége, de a […]
The post XBOX vs. PS – új statisztikák láttak napvilágot a konzolháborúról appeared first on Techkalauz.

PlayStation? Xbox? Nintendo Switch? És ezekből pontosan melyik kiadás volna a legjobb?

Egy aprócska trükkel az újabb Xbox konzolokon is elindíthatók bizonyos PS2-es játékok. A Sony modernebb gépei erre csak korlátozottan képesek.

Ismét új időszámítás kezdődik a játékkonzolok piacán, hiszen sok év után a Sony és a Microsoft is új, gyorsabb masinákat állít forgalomba. A japánok a korábbi modellekre szinte semmiben nem hasonlító PlayStation 5-tel vennék be a nappalikat. Na, meg a különleges DualSense kontrollerrel, amit még nagyon szoknunk kell.

A konzol megjelenése előtt rengeteg kérdésre választ adott a Sony. Fény derült a régiózár és a régi PlayStation játékok használhatóságának kérdésére is. A teljes FAQ erre a linkre kattintva angolul elolvasható, a szerintem két legfontosabb bejelentést kiemelem a bejegyzésben. Nincs régiózár A PlayStation 5-re megjelenő játékok — bármely piacon is jelenjenek meg — minden PS5-ön […]
The post Nem lesz régiós zár a PlayStation 5 játékokon appeared first on Tech2.hu.

Mindkét platform játékosai bezsákolhatnak kifejezetten jó címeket. Az xboxosok több, a PS4 tulajok pedig frissebb címeket kapnak. PS Plus A Sony a PlayStation Plus előfizetőknek két játékot ad ajándékba ebben a hónapban. Július 28-tól augusztus 31-ig letölthető a Call of Duty — Modern Warfare 2 Campaing Remastered, augusztus 1-től 31-ig pedig a Fall Guys Ultimate […]
The post Ezek a PS Plus és az Xbox Live Gold augusztusi játékai appeared first on Tech2.hu.

Egy Weibo leaker szerint a Huawei egy új játékkonzolon dolgozik, aminek kezdeti neve MateStation. Kínában a PS5 és az XBOX Series X mellett indíthatja be az év végén. Valamint tervben van egy Huawei márkájú gamer laptop is. Új szereplő még a Huawei a gamer piacon, elsősorban a MateBook szériára összpontosít a cég. Egy játékosoknak szánt […]
The post Úgy tűnik játékkonzolon és gamer laptopon dolgozik a Huawei appeared first on Techkalauz.

Új, gamereknek szánt laptopot és egy különleges játékkonzolt is bemutathat a közeljövőben a Huawei.