Jön a TikTok Music?

A zenei streaming piacon jelenleg is számos szereplő képviselteti magát. Ezek a szolgáltatások nagyban hasonlítanak egymásra, azonban ha a ByteDance is beszáll a buliba, és jön a TikTok Music, az mindent megváltoztathat. Lehetséges, hogy jön a TikTok Music, ami felforgathatja a zenei streaming piacot. A ByteDance a közösségi médiával ezt már megtette: míg a Facebook […]

A zenei streaming piacon jelenleg is számos szereplő képviselteti magát. Ezek a szolgáltatások nagyban hasonlítanak egymásra, azonban ha a ByteDance is beszáll a buliba, és jön a TikTok Music, az mindent megváltoztathat.

Lehetséges, hogy jön a TikTok Music, ami felforgathatja a zenei streaming piacot. A ByteDance a közösségi médiával ezt már megtette: míg a Facebook folyamatosan felhasználókat veszít, addig a TikTok szárnyal.

A TikTok mögött álló cég, a ByteDance májusban levédette Amerikában a TikTok Music nevet, korábban pedig ugyanezt tette Ausztráliában is. A TikTok Music a benyújtott dokumentumok szerint egy zenei streaming platform, ahol a felhasználók vásárolhatnak, lejátszhatnak, megoszthatnak, letölthetnek zenéket, illetve hozzászólhatnak azokhoz, lejátszási listákat hozhatnak létre és oszthatnak meg.

Jön a TikTok Music?

A ByteDance Indiában, Brazíliában és Indonéziában jelenleg is rendelkezik zenei streaming szolgáltatással, a cég által 2020-ban indított Resso nevű szolgáltatás formájában. Sőt, a vállalat ezt már jelenleg is arra használja, hogy felhasználókat csábítson a streaming platformjára, például a TikTokon elhelyezett, a teljes szám meghallgatását lehetővé tévő gombok segítségével.

Hogy mikor, hova és hogyan jöhet az új Spotify, Apple Music, Tidal rivális, jelenleg még nem tudni, ahogy az sem tisztázott, hogy a Resso-t hozzák el a világ többi részére, vagy valami teljesen újban gondolkodnak.

Mindenesetre borítékolható, hogy az új szolgáltatás jelentősen átalakíthatja a zenei streaming iparágat, és a zenehallgatási szokásokat.

Ti mit gondoltok erről? Az eddigi szereplők kiszorulnak majd, ha jön a TikTok Music? Ti előfizetnétek?

További tartalmak

A rövid videós tartalmakat megosztó TikTok elképesztő népszerűségnek örvend, így aztán nem csoda, ha más platformok is igyekeznek megfejteni a sikert, vagy ha csúnyábban akarunk fogalmazni, lemásolni őket. A legfrissebb értesülések alapján azonban a videós platform is szeretne újfajta babérokat aratni, ugyanis egy nemrégiben felfedezett szabadalom arra utal, hogy zene streaming szolgáltatás létrehozásával kacérkodnak a [...]

Egyelőre az sem biztos, hogy tényleg megvalósul a projekt, ha viszont igen, nagy változásokra számíthatunk.

Gyökeres változások jönnek a hanyatló közösségi oldalon, amelyek a Messenger üzenetküldőt is érinteni fogják.

Új funkciókkal egyengeti tovább a Meta a TikTok-ellenes csodafegyernek szánt Reels útját.

A Facebook Messengerben jövőre lesz alapértelmezettként bekapcsolva a végpont-végpont közti titkosított üzenetküldés, de egyénileg már most be lehet állítani.

A legtöbb üzenetküldő már régóta így működik, de a Facebook eddig nem kapkodta el.

A Facebook 2023-tól minden felhasználó számára bekapcsolhatja a Messengerben a végpont-végpont közti titkosítást. Ez ha nem is lehallgathatatlanságot jelent, de az biztos, hogy az alkalmazáson belül ilyen módon nem lehet majd kilesni az üzeneteket.

A legutóbbi negyedév szomorú adatokat hozott a nagyoknak. A Facebook zuhant a legerősebben, de senki sem áll nagyon jól.