Mit rejthet a Google saját rendszerchipje?

A Tensor SoC a mesterséges intelligenciából meríthet erőt.
További tartalmak

Úgy látszik az Apple saját fejlesztésű chipje és az azzal járó előnyök nagyon tetszenek a Google-nek, és lecserélhetik az Intelt valami újra.

Nem csupán fotókat és videókat készíthetsz okostelefonoddal: a Google mesterséges intelligenciája új távlatokat nyit a mobilfotózásban.

A DeepMind algoritmusa segítségével sikerült a tudósoknak előrejelzniük az emberi test szinte valamennyi fehérjéjének szerkezetét. A fejlesztés segítheti új gyógyszerek, új gyógykezelések és más alkalmazások kifejlesztésének felgyorsítását.

Bár az erre specializálódott mérnökök is jeleskedhetnek a chiptervezésben, valami felülmúlhatja őket is: a mesterséges intelligencia. Ezen az úton indult el a Google.

A Google fejlesztői konferenciáján egy csomó mindent bemutattak, többek között leleplezték az Android 12 dizájnját is, de természetesen nem csupán az új zöld robotos operációs rendszerről volt szó. A keresőóriás bejelentett egy telefonokra fejlesztett webalapú funkciót, amely segíthet a különféle bőrbetegségek diagnosztizálásában. Az újdonság mesterséges intelligenciára épül, és a későbbiekben mellrák és tuberkulózis diagnosztizálására is [...]

A Google tervei szerint még ebben az évben globálisan elérhető lesz az új egészségügyi funkció.

Azért nem helyettesíti az orvosi diagnózist vagy a kezelést.

A keresőóriás a Seagate-tel karöltve fejleszti a szoftvert, amit az adatközpontok után az egyszeri felhasználók is megkaphatnak.