Munka az emberiségért: Megnyílik a lehetőségek világa a Lenovo technológiájával

– A Work for Humankind lehetővé teszi a Lenovo számára, hogy tartós technológiai megoldásokkal támogassa a folyamatos természetvédelmi munkákat a világ egyik legtávolabbi munkaterületén, a Robinson Crusoe Islanden – A Lenovo technológiai központja most először kínál sokkal erősebb internetet a Robinson Crusoe Islanden, 1 Mbps-ról akár 200 Mbps-ra is tudják bővíteni – A helyi szigetközösség […]
The post Munka az emberiségért: Megnyílik a lehetőségek világa a Lenovo technológiájával appeared first on Techkalauz.

– A Work for Humankind lehetővé teszi a Lenovo számára, hogy tartós technológiai megoldásokkal támogassa a folyamatos természetvédelmi munkákat a világ egyik legtávolabbi munkaterületén, a Robinson Crusoe Islanden

– A Lenovo technológiai központja most először kínál sokkal erősebb internetet a Robinson Crusoe Islanden, 1 Mbps-ról akár 200 Mbps-ra is tudják bővíteni

– A helyi szigetközösség 30%-a mostanra kihasználja a Lenovo technológiai központ előnyeit és adottságait

– A Lenovo CO2 Offset Service ellensúlyozta a hardvereszközök szén-dioxid kibocsátását ehhez a projekthez a szigeten

– A Lenovo ThinkEdge szervertechnológia telepítését követően a távoli szigeten az Island Conservation hat hónapnyi kameracsapda-adatot dolgozott fel, és minimális emberi beavatkozással készített vadon élő állatokról készült képeket, mindössze egy héten leforgása alatt. Az állatok állapotával kapcsolatos fontos ismereteket hetek helyett percek alatt megtanulja a ThinkEdge technológia, javítva a megőrzési erőfeszítéseket is.

Az Island Conservationnel és a Robinson Crusoe-sziget közösségével fennálló mérföldkőnek számító partnerség részeként a Lenovo bemutatja a Work for Humankind projektjének következő szakaszát: a szigeten telepített intelligensebb technológia kritikus elemei állandó eszközökké válnak, amelyek tartós örökséget és erősebb kapcsolódást hagynak majd maguk után. Ez egy olyan sziget, amely a világ egyik legváltozatosabb ökoszisztémájának ad otthont.

A digitális szakadék áthidalásával egy korábban elszigetelt, mindössze 900 fő lakosságú sziget a Lenovo technológiája révén továbbra is kapcsolatban marad a világgal, hogy új lehetőségek nyíljanak meg a turizmus, a kereskedelem, a foglalkoztatás és az oktatás számára, növelve a környezeti és gazdasági ellenálló képességet. Ez a távoli szigetközösség életében először rendelkezik önmeghatározó, méltányos hozzáféréssel az internethez. Nemkevesebb mint 20 év óta ez a legfontosabb előre lépésük.

Az év elején a Work for Humankind 16 önkéntest küldött ki különféle készségekkel, hogy tartós változást érjenek el, miközben saját munkájukat távolról végezték el Robinson Crusoe Islandről. A szigeten töltött idő alatt az önkéntesek a tervezést, a technológiát, a fenntarthatóságot és a biológiai sokféleséget átfogó szakmai készségeiket adták át, hogy támogassák a létfontosságú természetvédelmi erőfeszítéseket az Island Conservation nevű civil szervezettel. Munkájuk tanulmányozása azt mutatja, hogy erőfeszítéseik hozzájárultak a sziget lakosságának, növény- és állatvilágának jövőjének javításához a technológia és a kapcsolódási lehetőségek révén.

Egy elszigetelt szigetközösség csatlakoztatása a modern világhoz

A Work for Humankind kezdeményezés célja, hogy nagy sebességű kapcsolódási megoldásokat kínáljon egy elszigetelt közösségnek, és elősegítse annak oktatását, egészségügyi ellátását, valamint a sziget értékes ökoszisztémájának védelmét. Azóta a sziget teljes lakosságának hozzávetőleg 30%-a vette igénybe a Lenovo technológiai központját, amely a vártnál is nagyobb hatást ért el, és új karrierlehetőségeket nyitott meg a Robinson Crusoe Island közösség számára pozitív kereskedelmi, turizmus és informatikai tanulási lehetőségek mellett.

A szigeten található munkaterület számos nagy teljesítményű Lenovo eszközt és megoldást tartalmaz, beleértve a laptopokat, asztali számítógépeket, mobil munkaállomásokat és szervereket. Ide tartoznak a ThinkPad, Yoga, Lenovo Legion, ThinkBook és IdeaCentre PC-k. Továbbá megtalálhatóak a ThinkSmart eszközök virtuális találkozókhoz; Lenovo táblagépek, monitorok és tartozékok; ThinkReality A3 kiterjesztett valóság okosszemüveg és Lenovo Mirage VR S3 virtuális valóság fejhallgató; ThinkEdge SE450 szerverek a mesterséges intelligencia közvetlen továbbításához, ahol az adatok az Edge-ben keletkeznek; Motorola Edge okostelefonok, valamint LanSchool oktatási szoftver, amelyet a helyi iskola fog használni; intelligens otthoni eszközök és még sok más.

Az összes munkaterület fenntartásához szükséges technológia a szigeten marad közösségi használatra. A sziget továbbra is élvezni fogja a nagy sebességű, akár 200 Mbps sebességű internetkapcsolatot is – a korábbi 1 MB-ról feljavítva – ez a változás jelenti a különbséget aközött, hogy egyszerűen csak böngészhetnek az interneten, vagy akár videón keresztül távolról is csatlakozhatnak és együttműködhetnek konferenciákon. A Lenovo mesterséges intelligencia-szerver és a megnövelt kapcsolat mellett a sziget természetvédelmi projektjeiből most értékes időmegtakarítási hatékonyságból profitálhatnak, beleértve a kameraadatok 100%-os felgyorsítását is.

A természetvédelmi erőfeszítések átalakítása

A Work for Humankind projekt természetvédelmi eredményei segítettek az Island Conservation szervezetnek és a helyi természetvédőknek, ugyanis hetek alatt több éves munkát végeztek el, mindezt követve a hivatásos önkéntesek előrehaladását a szigeten töltött 8 hét alatt. A Work for Humankind öröksége magában foglalja a fokozottan veszélyeztetett fajok védelmét, mint például a Pink Footed Sheerwater-t, valamint hat kritikusan veszélyeztetett fajt és 11 sebezhető fafajt a Juan Fernandez-szigetcsoportban.

A Lenovo Work for Humankind projektje előtt az Island Conservation munkatársai 70 kameráról vették le manuálisan az adatokat a szigeten, több tíz kilométert gyalogoltak meredek terepen, majd egy merevlemezre helyezték az adatokat, majd kéthavonta repülővel elküldték a szigetről. A feldolgozás és kézi besorolás Chile szárazföldi részén történt, ami összesen három-négy hónapos várakozási időhöz vezetett. A Work for Humankind megnövelt internetkapcsolata és az új mesterséges intelligencia-szerver képességei jelentősen felgyorsították az adatfeldolgozási időt, és hónapok helyett napokon belül hatékonyan elemezték a kamerák észlelési eseményeit.

Ezek az említett helyszínek gyakran személyzet nélküliek és nehezen elérhetőek. A Lenovo ThinkEdge SE450 Edge Server használatával a természetvédők immár távolról is elérhetik és feldolgozhatják a másodpercenként 4-8 képet – körülbelül napi 415 000 fényképet –, ami több mint kétszerese az előzőnek. A szerver mesterséges intelligenciájának és feldolgozási képességeinek kihasználásával a Work for Humankind mostantól csak a legrelevánsabb képeket elemezheti és továbbíthatja műholdon keresztül, hogy a szárazföldi csapata további osztályozást és értékelést végezhessen rajtuk.

Az elkövetkező hónapokban egy helyi közösség által vezetett csapat a technológia és a mennyiségi modellezés kombinációját fogja használni, amelyet a Work for Humankind határoz meg, hogy adatvezérelt megőrzési eredményeket érjenek el.

Maradandó örökséget alkotni

Az azonnali hatékonyságnövekedésen túl a Lenovo elkötelezett amellett, hogy maradandó örökséget hagyjon a szigeten. A Lenovo technológiai központ a helyi könyvtárba költözik, hogy a lakosoknak hozzáférést biztosítsanak az új oktatási és digitális eszközökhöz. A Lenovo emellett 100 000 USD-t adományoz technológiai központja karbantartására, folyamatos projekttámogatásra és folyamatos internet-hozzáférésre az egészségügyi ellátás és az oktatás javítása érdekében és létfontosságú szolgáltatásokhoz. A Lenovo már több mint 100 technológiai eszközt adományozott a közösségnek és a természetvédelmi csapatnak.

David Will, az Island Conservation innovációs részlegének vezetője így nyilatkozott: „A Lenovo együttműködésének és technológiájának köszönhetően immár következetes adatgyűjtést valósíthatunk meg, kezelhető gépi tanulási munkafolyamatokat fejleszthetünk ki, amelyek a fényképezőgéppel készült fényképeket adatokká változtatják, és valós idejű hozzáférést biztosítanak az adatokhoz. Mostanra hatékonyan leküzdöttük azokat az akadályokat, amelyekkel korábban kellő internetkapcsolat nélkül szembesültünk, és teljesen átalakítottuk csapatunk működését, mivel most jelentősen csökkentjük a céljaink eléréséhez szükséges értékes időt.”

„A távoli szigetközösségnek a fejlett technológiával és szenvedélyes egyének egy csoportjával való összekapcsolása óta eltelt hónapokon belül már láthattuk a technológia jelentős hatását a Robinson Crusoe-szigeten – 100%-kal felgyorsítva értékes természetvédelmi munkát. Ez az intelligens technológia ereje mindenki számára hasznos” – mondta Emily Ketchen, a Lenovo Intelligens Eszközök Csoportjának alelnöke és piacszervezési igazgatója. “Munkánk azonban még nem ért véget, mivel a Lenovo elkötelezett amellett, hogy hatásunk pozitívan érezhető legyen az elkövetkezendő években.”

Pablo Manríquez Angulo, Robinson Crusoe polgármestere hozzáteszi: „A Work for Humankind pontosan azt tette, amit elhatározott. Végre összejött egy tehetséges, motivált önkéntes csoport, akik a világ minden tájáról jöttek, azért, hogy a technológia és készségeik segítségével valóban tartós hatást gyakoroljanak a szigetre. A közösségi média szakértőitől az állatorvoson, a fenntarthatósági szakembereken át a digitális nomádokig minden önkéntes más réteggel egészítette ki a kezdeményezést, és a közösséggel együtt az élmény gazdagító volt, és ez egy igazi egyszeri lehetőség volt az életben. A Work for Humankind önkéntesei most lefektették az alapokat, hogy valóban segítsenek egy távoli szigetközösségnek pozitív változást elérni, és most a Lenovo öröksége révén a közösségüknek lehetősége van, hogy továbbra is jelentős előre lépéseket tegyenek, mindezt új készségekkel és megvilágosodott szenvedéllyel felvértezve.”

Pár szó arról, hogy mi is az a Work For Humankind, Robinson Crusoe Island, Juan Fernandez Community és Island Conservation

Work for Humankind:

Ez az új globális kutatás több mint 15 000 embert vizsgált meg nyolc féle nyelven, 10 globális piacon: Brazíliában, Kínában, Franciaországban, Németországban, Indiában, Olaszországban, Japánban, Mexikóban, az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban. A kutatás a Lenovo azon alapjára épül, amely a technológia és az emberiség közötti erőteljes kapcsolat megértése felé halad, és amely a „This is Life” projekttel, a „New Realities” és a „Kind City” projektekkel kezdődött. Felfedezték, hogy az emberek azt hiszik, hogy az intelligensebb technológia erősebbé, empatikusabbá és adakozóbbá tehet bennünket, miközben lehetővé teszi az emberiség számára, hogy személyesen és szakmailag tovább fejlődjön.

Robinson Crusoe Island:

A Robinson Crusoe Island vagy Isla Robinson Crusoe, korábban Más a Tierra (jelentése: „Közelebb a szárazföldhöz”) a Juan Fernández-szigetcsoport második legnagyobb szigete. A chilei San Antoniotól nyugatra, a Csendes-óceán déli részén található. A szigetcsoport egyik legnépesebb szigete ez, amelynek többsége San Juan Bautista városában, a Cumberland-öbölben él a sziget északi partján. A chilei kormány 1966-ban átnevezte a helyet Robinson Crusoe-szigetre, annak irodalmi hagyatékára hivatkozva – ez ihletet adott Daniel Defoe regényíró kitalált Robinson Crusoe-jának.

Juan Fernandez Community:

Körülbelül 900 ember él San Juan Bautista városában, a Robinson Crusoe-szigeten, egy vidéki közösségben Latin-Amerika egyik legtávolabbi helyén. A helyi gazdaság nagymértékben támaszkodik a homár fenntartható módon irányított kézműves halászatára, amely sehol máshol nem fordul elő a világon. A közösség a helyi intézmények támogatásával igyekezett megvédeni természeti örökségét azáltal, hogy 1995-ben Nemzeti Parkot, 1977-ben UNESCO Bioszféra Rezervátumot, valamint 286 000 km2 védett területet lefedő Juan Fernandez Sea Marine Parkot hozott létre. A helyi turizmus magába foglalja a sziget számos természeti szépségét, kultúráját, búvárkodást, lovaglást, madárlesést, horgászatot és természetesen Daniel Defoe Robinson Crusoe című híres regényének történeteit és helyszíneit.

Island Conservation:

Az Island Conservation egy globális, non-profit természetvédelmi szervezet, amely megakadályozza a kihalásokat és helyreállítja a szigeteket. Ott dolgoznak, ahol a legnagyobb a biodiverzitás és a fajok kihalásának koncentrációja, azaz a szigeteken. Az elsődleges veszély a behurcolt invazív gerincesek eltávolítása. Az egyik legkritikusabb beavatkozás a veszélyeztetett növények és állatok megmentése. Az őshonos szigetfajok és ökoszisztémák gyakran kis beavatkozással helyreállnak, és amikor az állatok kihaltak, újra betelepítjük őket. Az Island Conservation segíti a földgazdálkodókat és a helyi közösségeket elképzeléseik megvalósításában. Eddig 65 szigetet sikerült helyreállítaniuk világszerte, amely számokban nézve 504 faj és alfaj.

techkalauz.hu – az online techmagazin

The post Munka az emberiségért: Megnyílik a lehetőségek világa a Lenovo technológiájával appeared first on Techkalauz.

További tartalmak

Azt eddig is tudtuk, hogy a Meta különféle alkalmazásai, mint a Facebook, a Messenger és az Instagram, minden lehetséges módon követik az internetes, illetve az interneten kívüli tevékenységünket, nemrég viszont egy új módszerre derült fény, amiről eddig nem volt információnk. A már említett közösségi appok az összes megosztott linkbe elhelyeznek egy paramétert, amivel követni tudják [...]

Az új fejhallgatót a korszerű Snapdragon XR2 lapkakészlet hajtja majd, hogy magával ragadó játékmenetet biztosítson, vagy épp brutális „moziélményt” biztosítson. A termék a márka új zászlóshajója mellett debütál később, ebben a hónapban. A Lenovo már megerősítette, hogy 2022. augusztus 18-án új prémium Android okostelefont ad a Legion márkájához. Most hozzátette, hogy nem áll meg itt, […]
The post Legion VR700: Egy 4K-s VR headset appeared first on Techkalauz.

A Lenovo még a bemutatóesemény előtt elárulta, hogyan is kezeli a készülék termelte hőt. A rendszer nagymennyiségű gőzkamrával operál, melyek kifejezetten véknyak. Annak érdekében, hogy a Lenovo elengedje az aktív hűtés gondolatát, egy kifejezetten vékony, 0,55 mm-es gőzkamrát fejlesztett ki az Y70 nagy teljesítményű belső elemeihez. Habár ezek a kamrák igencsak véknyak, ezt azzal kompenzálják, […]
The post Hűtőszekrény-szerű hűtés a Legion Y70 gamer okostelefonban? Úgy néz ki bírja majd a gyűrődést appeared first on Techkalauz.

Előbb plágiummal vádolta a Microsoftot, később viszont elismerését fejezte ki a redmondi óriásvállalat felé egy kínai cég társalapítója. Vitathatatlanul sokat fejlődött, és megbízható eszközzé vált a Microsoft antivírus megoldása, a Microsoft Defender. Vádak érték viszont a július végi 10. Internet Security Conference rendezvényen. A kínai Qihoo 360 Technology nevű internetbiztonsági cég társalapítója, Zhou Hongyi azzal […]
The post Állítólag tőlük lopta el a Microsoft a vírusirtójuk ötletét appeared first on technokrata.

Augusztus 10-én a Lenovo Csoport közölte az első negyedéves eredményeit, amelyek mind a bevételt, mind a nyereségességet bemutatták nekünk. Sorozatban ez már a kilencedik negyedév volt, amiben teljes mértékben nyereséges volt a cég. Az első negyedéves nettó eredmény éves összevetésben 11%-kal 516 millió USD-re, az előző évhez képest pedig 35 százalékkal 556 millió USD-re nőtt. […]
The post Kilenc negyedév alatt egyszer sem volt veszteséges a Lenovo appeared first on Techkalauz.

Egyre intenzívebben tapasztaljuk a klímaváltozás környezeti hatását, mely nem csak az élő szervezetet viseli meg, de az infokommunikációs eszközök és adatközpontok megfelelő működését is nehezíti. A tech cégeket, különösen a felhőszolgáltatókat a fokozódó energiahiány mellett az adatok ökológiai lábnyomának enyhítése is kihívások elé állítja, miközben évről évre emelkedik az internethasználók száma. Földesi László, a Systemfarmer […]
The post A felhőalapú rendszerek is lehetnek energiatakarékosak appeared first on technokrata.

Ha esetleg nem érted, hogy ez lényegében mit jelent, akkor eláruljuk, hogy a felhős játék során lényegében egy távoli számítógép futtatja az adott játékot, amelyet az internet segítségével jelenít meg a felhasználó készülékén. Az eszköz így csekély erőforrások mellett is képes lesz futtatni a legújabb AAA játékokat, akár útközben is. Nagyon keveset tudni erről a […]
The post Cloudgaming-re tervezett kézikonzol érkezhet a Tencent és Logitech-től appeared first on Techkalauz.

Most sem történt semmi szokatlan, de az internet népe persze nem tudta kivárni az ésszerű magyarázatot. Július végén egy pilóta a Csendes-óceán fölött repült, amikor vöröses fényekre lett figyelmes. A fény viszonylag nagy területen volt látható, mintha valamit kiöntöttek volna. A helyzetet csak még furcsábbá tette, hogy a térségben több felhő is megjelent, ami miatt […]
The post Ez az oka a Csendes-óceán fölött látott fura fényeknek appeared first on technokrata.