Nem lesz régiós zár a PlayStation 5 játékokon

A konzol megjelenése előtt rengeteg kérdésre választ adott a Sony. Fény derült a régiózár és a régi PlayStation játékok használhatóságának kérdésére is. A teljes FAQ erre a linkre kattintva angolul elolvasható, a szerintem két legfontosabb bejelentést kiemelem a bejegyzésben. Nincs régiózár A PlayStation 5-re megjelenő játékok — bármely piacon is jelenjenek meg — minden PS5-ön […]
The post Nem lesz régiós zár a PlayStation 5 játékokon appeared first on Tech2.hu.

A konzol megjelenése előtt rengeteg kérdésre választ adott a Sony. Fény derült a régiózár és a régi PlayStation játékok használhatóságának kérdésére is.

A teljes FAQ erre a linkre kattintva angolul elolvasható, a szerintem két legfontosabb bejelentést kiemelem a bejegyzésben.

Nincs régiózár

A PlayStation 5-re megjelenő játékok — bármely piacon is jelenjenek meg — minden PS5-ön játszhatók lesznek. Ennek értelmében ha egy USA vagy Japán exkluzív címet szeretnénk berendelni, nem kell bajlódnunk semmivel, csak betesszük a lemezt a konzolba és a telepítést követően játszhatunk is.

PlayStation Now-val “visszatér” a PS3 és PS2

A második szerintem legfontosabb dolog, hogy valamennyire visszafelé is kompatibilis lesz a PS5. Azt már tudni egy ideje, hogy a PS4-re megjelent címek szinte mindegyike működik majd a PS5-ön, arról viszont eddig nem volt szó, hogy még régebbi címek játszhatók lesznek-e.

A PlayStation Now szolgáltatással a PS3 és PS2 könyvtárból streamelhetnek vagy tölthetnek le majd a PlayStation 5 tulajok játékokat a PS Now előfizetéssel. Arról, hogy pontosan milyen címeket, egyelőre nincs teljes lista. Valószínűleg a PS3 és PS2 éra olyan címei lesznek megtalálhatók ebben a szolgáltatásban, melyekből nem készült Remaster vagy újabb kiadás.

A PS5 amellett, hogy képes lesz lejátszani a PS4-re megvásárolt címeket a PS Plus előfizetéssel rendelkező játékosokat megajándékozza a PlayStation Plus Collection-nel, melyben a PS4 éra legsikeresebb címeit találni. Ezzel bármelyik PS Plus előfizető letöltheti és játszhatja a Collection kínálta játékokat PS5 konzolján.

The post Nem lesz régiós zár a PlayStation 5 játékokon appeared first on Tech2.hu.

További tartalmak

Úgy tűnik, hogy a Sony magas fölénnyel vezet a Microsoft ellen következő generációs konzoleladásokban. Eddig a PlayStation 5 csaknem kétszer annyi eladást generált, mint az Xbox Series X / S. Globálisan a PS5 a kedvenc konzol, de Egyesült Államok és Kína azonban az XBOX-ot támogatja jobban. A következő generációs konzolháborúnak még nincs vége, de a […]
The post XBOX vs. PS – új statisztikák láttak napvilágot a konzolháborúról appeared first on Techkalauz.

A PlayStation 5 lehet a Sony utolsó játékkonzolja. A Citi Securities Japan egyes elemzői szerint nem lesz utódja a PlayStation 5-nek. Ennek oka a generációk közötti hosszú várakozás és a gyártási konzolok költségeinek emelkedése. Az elemzők feltételezik, hogy a felhőalapú játékok végül felváltják a hardveralapú konzolokat. Figyelembe véve, hogy a PlayStation 5 és az Xbox Series X épp most jelentek meg, […]
The post Japán elemzők szerint esélyes, hogy a PlayStation 5 lehet az utolsó konzolgeneráció appeared first on Techkalauz.

Ismét új időszámítás kezdődik a játékkonzolok piacán, hiszen sok év után a Sony és a Microsoft is új, gyorsabb masinákat állít forgalomba. A japánok a korábbi modellekre szinte semmiben nem hasonlító PlayStation 5-tel vennék be a nappalikat. Na, meg a különleges DualSense kontrollerrel, amit még nagyon szoknunk kell.

A legújabb Playstation konzolok kéttónusú fekete-fehér színkombinációja nem mindenkinek jön be elsőre. A Sony azonban a színesebb egyéniségekre is gondolt és megalkotta a könnyedén cserélhető borítólapjait, így már bárki kedvére alakíthatja Sony PS5 konzolját. A Sony már korábban bemutatta egy videójában, hogyan lehet könnyedén ízekre szedni legújabb konzoljukat és ezzel persze a technika szerelmeseinek okozták […]
The post A legújabb PS5 borítókkal magad ízlésére formálhatod Sony konzolodat appeared first on technokrata.

Néhányan már kipróbálhatták a Sony legújabb játékkonzolját, és a gép teljesítményéhez kapcsolódóan nagyon pozitív vélemények érkeztek a PS5 zajosságáról.

Jim Ryan úgy gondolja, soha nem volt még ilyen erős játékkínálat egy PlayStation konzol startjánál.

Magyar idő szerint szeptember 16-án 22:00-kor kezdődött a PlayStation 5 Showcase, ami idén egy online esemény volt. Itt a Sony végre leleplezte a már várva-várt két PS5 konzolt. Világviszonylatban november 12-én kerül először a boltokba, azonban ez kizárólag USA, Japán, Kanada, Mexikó, Új-Zéland, Dél-Korea területén történik meg.   Magyarországon november 19-ig kell várnunk, ugyanis itthon ekkor kerül a boltokba. Az […]
The post Itt a PS5 ára és megjelenési dátuma appeared first on Techkalauz.

A Sony Europe közzétette azon BRAVIA televízióinak listáját, melyek ‘Ready for PlayStation®5’ minősítéssel rendelkeznek. A ‘Ready For PlayStation®5’ a Sony Interactive Entertainment és a Sony Europe közreműködésének eredményeként jött létre, célja, hogy segítsen a felhasználóknak a megfelelő televízió kiválasztásában a következő konzolgeneráció tagja, várva várt PlayStation 5 (PS5™) megjelenéséhez, mely a karácsonyi időszakban válik elérhetővé. […]
The post A Sony közzétette ‘Ready for PlayStation®5’ minősítéssel rendelkező BRAVIA™ televízióinak listáját appeared first on technokrata.