XBOX vs. PS – új statisztikák láttak napvilágot a konzolháborúról

Úgy tűnik, hogy a Sony magas fölénnyel vezet a Microsoft ellen következő generációs konzoleladásokban. Eddig a PlayStation 5 csaknem kétszer annyi eladást generált, mint az Xbox Series X / S. Globálisan a PS5 a kedvenc konzol, de Egyesült Államok és Kína azonban az XBOX-ot támogatja jobban. A következő generációs konzolháborúnak még nincs vége, de a […]
The post XBOX vs. PS – új statisztikák láttak napvilágot a konzolháborúról appeared first on Techkalauz.

Úgy tűnik, hogy a Sony magas fölénnyel vezet a Microsoft ellen következő generációs konzoleladásokban. Eddig a PlayStation 5 csaknem kétszer annyi eladást generált, mint az Xbox Series X / S. Globálisan a PS5 a kedvenc konzol, de Egyesült Államok és Kína azonban az XBOX-ot támogatja jobban.

A következő generációs konzolháborúnak még nincs vége, de a 2020-as eladási adatok alapján a Sony PlayStation 5 vezeti a versenyt a piaci részesedést tekintve. A GamingSmart piacelemző csoport megjegyzi, hogy december végén a PS5 a piac közel kétharmadát irányította 4,48 millió eladással, míg az Xbox eladások száma csak 2,4 millió volt.

167 elemzett országban tudott több eladást generálni a Sony. Az Xbox csak 12 régióban vezet, bár ennek ellenére a Microsoft két jelentős piacon, az Egyesült Államokban és Kínában is megelőzte Japán versenytársát, bár az Egyesült Államokban az Xbox alig tartja előnyét a PS5-tel szemben (50,18 – 49,80). Kínában az Xbox dominanciája valamivel erősebb, ott 60,45 százalékos a piaci részesedésük, mindemellett a mexikóipiacon is győzedelmeskedni tudott 62,27 százalékkal.

A Microsoft az elmúlt években egyre nagyobb teret hódított magának a konzolpiacon. 2018-ban 25,29 százalékot, 2019-ben már 37,41 százalékot, 2020-ban pedig az Xbox teljes piaci részesedése 39,29 százalék volt. Ha a Microsoft folytatja ezt a növekvő tendenciát, akkor előbb-utóbb utolérheti riválisát.

Voltak nehézségek, amelyekkel a vállalatok szembesültek ennek a generációnak a megjelenésekor. A koronavírus-járvány megsemmisítette a gyártási ütemtervet, így valószínűleg mindkét konzol készletei alacsonyak voltak. 2021-re elején valószínűleg már jobb lesz a helyzet, mind a Sony, mind a Microsoft nagyobb és gyakoribb szállítmányokat ígért, és ez remélhetőleg véget vet a horror áron kínált konzolok árusításának.

The post XBOX vs. PS – új statisztikák láttak napvilágot a konzolháborúról appeared first on Techkalauz.

További tartalmak

Az Xbox Series X és Series S konzolok is készlethiánnyal küszködnek, ugyan így a Sony PS5. A Microsoft szerint azonban legkorábban 2021 nyarán lélegezhet fel a piac, tehát ekkorra már szállítani tudnak annyi konzolt, amennyit a vásárlók megkívánnak. Mike Spencer, a Microsoft befektetői kapcsolataiért felelős vezetője adott interjút a New York Times-nak, amiben kijelentette, hogy […]
The post Mikor lehet végre next-gen konzolt kapni? – a Microsoft nyilatkozott appeared first on Techkalauz.

A PlayStation 5 lehet a Sony utolsó játékkonzolja. A Citi Securities Japan egyes elemzői szerint nem lesz utódja a PlayStation 5-nek. Ennek oka a generációk közötti hosszú várakozás és a gyártási konzolok költségeinek emelkedése. Az elemzők feltételezik, hogy a felhőalapú játékok végül felváltják a hardveralapú konzolokat. Figyelembe véve, hogy a PlayStation 5 és az Xbox Series X épp most jelentek meg, […]
The post Japán elemzők szerint esélyes, hogy a PlayStation 5 lehet az utolsó konzolgeneráció appeared first on Techkalauz.

Ismét új időszámítás kezdődik a játékkonzolok piacán, hiszen sok év után a Sony és a Microsoft is új, gyorsabb masinákat állít forgalomba. A japánok a korábbi modellekre szinte semmiben nem hasonlító PlayStation 5-tel vennék be a nappalikat. Na, meg a különleges DualSense kontrollerrel, amit még nagyon szoknunk kell.

A konzol megjelenése előtt rengeteg kérdésre választ adott a Sony. Fény derült a régiózár és a régi PlayStation játékok használhatóságának kérdésére is. A teljes FAQ erre a linkre kattintva angolul elolvasható, a szerintem két legfontosabb bejelentést kiemelem a bejegyzésben. Nincs régiózár A PlayStation 5-re megjelenő játékok — bármely piacon is jelenjenek meg — minden PS5-ön […]
The post Nem lesz régiós zár a PlayStation 5 játékokon appeared first on Tech2.hu.

A legújabb Playstation konzolok kéttónusú fekete-fehér színkombinációja nem mindenkinek jön be elsőre. A Sony azonban a színesebb egyéniségekre is gondolt és megalkotta a könnyedén cserélhető borítólapjait, így már bárki kedvére alakíthatja Sony PS5 konzolját. A Sony már korábban bemutatta egy videójában, hogyan lehet könnyedén ízekre szedni legújabb konzoljukat és ezzel persze a technika szerelmeseinek okozták […]
The post A legújabb PS5 borítókkal magad ízlésére formálhatod Sony konzolodat appeared first on technokrata.

Magyar idő szerint szeptember 16-án 22:00-kor kezdődött a PlayStation 5 Showcase, ami idén egy online esemény volt. Itt a Sony végre leleplezte a már várva-várt két PS5 konzolt. Világviszonylatban november 12-én kerül először a boltokba, azonban ez kizárólag USA, Japán, Kanada, Mexikó, Új-Zéland, Dél-Korea területén történik meg.   Magyarországon november 19-ig kell várnunk, ugyanis itthon ekkor kerül a boltokba. Az […]
The post Itt a PS5 ára és megjelenési dátuma appeared first on Techkalauz.

Van erő a Series S-ben, az eddigi legkisebb Xboxban, és nem is kevés: a processzor például gyorsabb a PlayStation 5-be kerülő hardvernél.

A Microsoft némi szivárgás után szinte a semmiből jelentette be az Xbox Series S konzolt és annak árát. Egyesek szerint erre a Sony gyorsan fog válaszolni, de ez egyáltalán nem ilyen egyértelmű.